fbpx

Stolt Kommunikation har två huvuderbjudanden. Det ena är utbildning, föreläsningar och workshops i konsten att bygga och leva sitt varumärke. Det andra handlar om att strategiskt, kreativt och långsiktigt samarbete kring löpande varumärkesutveckling. Stolthet säljer.
 

 
Det första erbjudandet – kunskap och träning

Det företag eller organisation som förstår att allt kommunicerar och intensivt arbetar utifrån branding & selling kommer vara framgångsrika och kunna erövra en egen unik position. Det första viktiga steget mot insikt heter kännedom och förståelse för möjligheterna. Här passar det bra med förberedande föreläsningar. Det andra steget heter kunskap och lust att lära. Här kommer Varumärkesakutens olika format väl till pass. Det tredje steget heter intresse och kräver mer och djupare kunskap om möjligheterna med att bygga och leva sitt varumärke. Det är när man är har kunskap om mål, ramar och förutsättningar som man kan börja använda de teorier och verktyg som en varumärkesplattform ger. Har man fått vara delaktig i utvecklingen skapas ofta engagemang och energi i hela organisationen. Då är man på väg mot det som kallas "brand heaven". Ett varumärke som har en positiv och stark image, lojala kunder, fler och fler ambassadörer och ett ledarskap och ett medarbetarskap som stöttar och lyfter varandra.

Det andra erbjudandet – strategi och kreativitet

Det andra erbjudandet är att samarbeta för att bygga ett starkt varumärke, på djupet, integrerat och långsiktigt. Då krävs en stabil grund som bygger förutsättningarna för att praktiskt, kreativt, strategiskt och långsiktigt arbeta. Allt ska leda mot ett tydligt formulerat mål, vision och mission. I ett sådant samarbet blir det naturligt att inleda processen med att säkerställa organisationenes engagemanng och bygga dess varumärkesplattform om sådan inte finns. Därefter vidtar arbetet med en slå fast en hållbar strategi och önskad position. Stolt Kommunikation har ett uttalat ansvar för att utveckla varumärket utifrån de visioner och affärsmål som fastslagits på ett tidigt stadium. Därefter vidtar ett utvecklingsarbete som praktiskt och jordnära bygger konktera handlingsplaner och ger förutsättningar för att ta fram verktyg som stöttar alla processer. Före, under och efter varje insats. allt utifrån fastsslagen plan och strategi.

Genom åren har jag arbetat med alltifrån SEB, Citroen, Maxwell House Kaffe till Kommunal, Riksidrottsförbundet och Birka Cruises. Och allt däremellan.

Jag heter Ulf Bergman och är grundare och ägare av Stolt Kommunikation AB. Efter dryga 30 år som Art Director, 20 år som lärare på Berghs School of Communication, 22 år som delägare och med olika ledningsansvar på flera byråer varav 5 år som VD, driver jag idag Stolt Kommunikation utifrån kommunikationsnätverket K22. Det innebär att jag vid behov snabbt kan sätta ihop större arbetsgrupper som skräddarsys efter uppdragets art och karaktär. Som uppdragsgivare betalar du därför bara exakt för det du behöver.

 

 

Jag bjuder på kunskap, inspiration och expertis på mina frukostwebbinarier även hösten 2024.

Allt kommunicerar. Det är den grundläggande insikten som alla måsta ha som vill bygga starka och attraktiva varumärken. Med den insikten har man möjlighet att samordna både sin försäljning och sin marknadsföring. Med den insikten kan man attrahera och utveckla nöjda varumärkesambassadörer som är detsamma som nöjda kunder och nöjda medarbetare. För att ge nya perspektiv och annorlunda infallsvinklar fortsätter jag nu seminarieserien "Varumärket &". Lyssna till erfarna och inspirerande experter. Genom att mötas och tänka tillsammans så växer vi. Och ser fler möjligheter. Starka varumärken är dubbelt så lönsamma som svaga. Är du känd, stolt och efterfrågad? Välkommen till nya tankar och mogna erfarenheter. Det är aldrig försent att lära nytt, lära om eller lära djupt.

4. "Varumärket & Så skapar du flow". Onsdag 27/11.

För skapa flyt och lönsamhet i ditt företag så måste du idag bli ännu bättre på att hantera dina verktyg. Ditt viktigaste verktyg är du själv, ditt hjärta, ditt erbjudande, ditt varumärke. Du behöver bygga tillit, förtroende och attraktion. Sedan behöver du kunna hantera alla de verktyg som idag finns som underlättar din utveckling, din marknadsföring och dina säljprocesser. Onsdag 27/11 kl 8.30-9.30 kommer undertecknad och Anna Forsberg från Myflow berätta om hur du kan göra. Och du kommer få två kostnadsfria erbjudande som gör att du kan börja skapa ditt eget flow. Anmäl dig här.

3. "Varumärket & Pensionsskolan". Onsdag 30/10.

Stress är förödande för både kreativitet och utveckling. Känslan av trygghet skapar däremot ett lugn som ger dig möjligheten att bli ditt bästa jag. Nu. Och i framtiden. Om jag hade träffat Christer Wikström från Pensionsskolan tidigare i livet hade jag tagit fler och klokare beslut. Onsdag 30/10 kl 8.30-9.30 är Christer min gästföreläsare på det kostnadsfria webbinariet "Varumärket & Pensionsskolan". Du kommer få konkreta råd och tips på hur du kan skapa mer trygghet och minska stressen. Det är du värd. Nu. Och i framtiden. Här kan du se en inspelning.

2. Varumärket & Så ökar du intäkterna på befintlig kund". Onsdag 2/10.

Gräv där du står, det lönar sig. Forskning visar att det är 8-10 gånger mer kostsamt att få in en ny kund som att öka sina intäkter på befintlig kund. Något många missar. Anna-Karin Krantz från Simplex Insight har lång erfarenhet av detta.  

1. Varumärket & Så får du dina motorer att spinna. Onsdag 21/8.

Vad har du för motorer som håller dig igång? Spinner motorerna som en katt? Vadå motorer? Det är dina möten, aktiviteter och handlingar som får dig att växa och utvecklas. De insatser som gör dig trovärdig och attraktiv. Regelbundet. I flöden. Onsdag 21/8 kl 8.30-9.30 kommer jag ge konkreta tankar och förslag på hur du kan göra för få dina motorer att spinna som en katt. Eller ett lejon. För att ge dig både ge dig lust och energi.

Höstplanering pågår.
Ännu fler inspirationföreläsningar på gång.

Med reservation för eventuella ändringar

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER hösten 2024

 

3. "Varumärket & Pensionsskolan". Onsdag 30/10.

Stress är förödande för både kreativitet och utveckling. Känslan av trygghet skapar däremot ett lugn som ger dig möjligheten att bli ditt bästa jag. Nu. Och i framtiden. Om jag hade träffat Christer Wikström från Pensionsskolan tidigare i livet hade jag tagit fler och klokare beslut. Onsdag 30/10 var Christer min gästföreläsare på det kostnadsfria webbinariet "Varumärket & Pensionsskolan". Christer gav konkreta råd och tips på hur du kan skapa mer trygghet och minska stressen. Det är du värd. Nu. Och i framtiden. Här kan du se en inspelning.


2. Varumärket & Så ökar du intäkterna på befintlig kund". Onsdag 2/10.

Gräv där du står, det lönar sig. Forskning visar att det är 8-10 gånger mer kostsamt att få in en ny kund som att öka sina intäkter på befintlig kund. Något många missar. Anna-Karin Krantz från Simplex Insight har lång erfarenhet av detta. Här hittar du dokumentaton och inspelning.

 

1. Varumärket & Så får du dina motorer att spinna. Onsdag 21/8.

Vad har du för motorer som håller dig igång? Spinner motorerna som en katt? Vadå motorer? Det är dina möten, aktiviteter och handlingar som får dig att växa och utvecklas. De insatser som gör dig trovärdig och attraktiv. Regelbundet. I flöden. Onsdag 21/8 kl 8.30-9.30 kommer jag ge konkreta tankar och förslag på hur du kan göra för få dina motorer att spinna som en katt. Eller ett lejon. För att ge dig både ge dig lust och energi. Här hittar du dokumentation och inspelning.

GENOMFÖRDA SEMINARIER våren 2024

6. Varumärket & Den skapande individen. Onsdag 19/6.

Står du stark, stolt och kreativ bland AI, bottar och ChatGPT? Tar du tillvara ditt inre växthus? Kan du använda och plocka fram din kreativitet mitt i stressen och pressen? Ulf Winroth från BeLiving vet hur du hittar och använder dina kreativa källor. Ulf har i 25 år varit verksam som UX-Designer, konsult, lärare och utbildare i mental träning. Här hittar du dokumentation och inspelning av webbinariet.

 

5. Varumärket & The Quickfix. Onsdag 29/5.

Vilket är det kraftfullaste sättet skapa ett lönsamt och hållbart företag? Vilken metod tar hänsyn till att allt du säger och gör påverkar ditt rykte och din lyskraft? Metoden kallas bygga och leva sitt varumärke. Hur gör man? Jag har kokat ned det bästa av det mesta till en kostnadsfri föreläsning/workshop som jag kallar ”Varumärket & The Quickfix”. Tänd stubinen och sätt igång. Det blev fem steg du måste ta för att få igång ditt varumärkesbyggande. Och du gör övningarna under de 5 stegen. Ta fem minuter och skriv ner svaren på frågorna efter varje steg. Då har du börjat resan mot ett starkare varumärke. Här hittar du dokumentationen. 

 

4. "Varumärket & Den avgörande uppföljningen".
Onsdag 24/4.

Forskning visar att 80% av alla påbörjade affärer görs av 10% av säljarna. Vid 5-6 kontakt. Eller mer. De flesta släpper kontakten alldeles för tidigt. En som vet allt om avgörande uppföljning är Anna Måhl. Dels i sitt yrke som framgångsrik matematiklärare och dels i sin roll som prisbelönt hudvårds- och sminkkonsult för Mary K. Och relevant uppföljning bygger relation och varumärke. Anna gav oss en suverän och inspirerande lektion i konsten att följa upp våra kontakter. Här har du en dokumentation och inspelning av weebinariet.

3. "Varumärket & Världens effektivaste kommunikationsverktyg". Onsdag 27/3.

Verktyget gör dig unik. Verktyget gör att du kan berätta utan att bli tjatig. Verktyget hjälper dig att berätta ofta. Verktyget gör dig hållbar. Verktyget gör dig efterfrågad. Verktyget gör dig tydlig. Verktyget gör att du rockar. Vill du veta vad verktyget kallas och hur du gör? Det berättade jag om på webbinariet ”Varumärket & Världens effektivaste kommunikationsverktyg” onsdag 27/3 kl 8.30-9.30. Här hittar du dokumentation och inspelning.



2. ”Varumärket & Den vinnande hemsidan”.
Onsdag 28/2. 

Din hemsida är navet till all din kommunikation. Hjulet som får din verksamhet att snurra. Men hur fungerar din hemsida? Lever den? Är den säljande? Är den lättarbetad? Maya RAW Granholm från Win Win Web var min gästföreläsare onsdag 28/2. Hon berättade om sitt beprövade och uppskattade koncept för vinnande hemsidor. Och jag visade hur du gör för att skapa innehåll som stärker ditt varumärke. Här hittar du inspelning och dokumentation.


1. ”Varumärket & Så hittar du och använder din guldgruva”. Torsdag 25/1. 

Innehåll? Content? Jag har väl inget att berätta? Fel fel fel. På miniworkshopen fick deltagarna hitta och använda sin guldgruva,sina guldklimpar, sin berättelse. I flöden. För att bli trovärdig, närvarande och efterfrågad. Här hittar du doumentation och inspelning av webbinariet.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER hösten 2023

 

4. ”Varumärket & Sju verktyg som gör dig mer efterfrågad. Snabbt!”. Torsdag 7/12.

Varför träffar jag så många företagare som inte gör sig själva rättvisa? Trots att de har fantastiska erbjudanden. De får inte ut sitt budskap. Trist på gränsen till tragiskt. Det görs för lite, för sällan, för lågmält och för ostrukturerat. Är du en av dem? På webbinariet får du chansen att gå från ord till handling. Under en föreläsning/workshop bjuder jag på sju konkreta redskap som hjälper dig att bli mer trovärdig, stark och efterfrågad. Här kan du se en inspelning och ladda ned dokumentation.

 

3. ”Varumärket & En doft säger mer än tusen ord”. Onsdag 25/10. 

Doften kan ingen komma undan. På en bråkdel av en sekund kan doften framkalla känslor, minnen och tankar. Sture Nystrand är grundare av Quality Air som hjälper företag att öka sin försäljning med hjälp av dofter. Ett sällsynt men extremt kraftfullt sätt att bygga varumärke. På webbinariet lärde Sture oss konsten att förstärka ditt erbjudande och profil med doftmarknadsföring. Här kan du ladda ned dokumentationen.



2. Varumärket & Tillväxt utan stress och kaos.
Onsdag 27/9.

Thomas Wisten har jobbat framgångsrikt som konsult i ett 20-tal år, främst inom digitalisering och automation av processer. Men det finns mycket mer kraft att hämta. Thomas fokuserar idag extra på hur vi företagare kan få tillgång till vårt kreativa flöde, unika idéer och en stabil riktning i vår inre kompass. Thomas presentera detta och via korta övningar hjälpte han oss att se oss själva, vårt företag och vårt varumärke i ett klarare ljus. Och nå tillväxt och lönsamhet utan stress och kaos.


1. ”Framtidens vinnare tänker varumärke”. Onsdag 30/8.

Det finns en ravin mellan dig och dina kunder. Lär dig bygga en bro som är hållbar. Lär dig den viktigaste hemligheten hos alla starka varumärken.
Lär dig vårda dina relationer. Bevisa och hålla dina löften. Om detta och mer därtill berättade jag om och deltagarna fick fundera miniworkshoppa kring olika teman.
Här kan du ladda ned dokumentationen

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER våren 2023

 

5. Varumärket & Action before perfection. Onsdag 24/5.
OBS! Sommarrabatt på kursen "Lev din dröm, bygg ditt varumärke" t.o.m. 22/6 kl 24.00. LÄS MER HÄR!

Du som företagare är fantastisk. Men. Du gör för lite, för sällan och är för otydlig. Det gäller alla. Inklusive mig själv. Glöm allt snack om lågkonjunktur och elände. Det här webbinariet är till för att kickstarta ditt varumärkesbyggande och aktivera dina säljprocesser. Jag gav deltagarna 5 huvudpunkter att för att komma igång. Och en utmaning. Vill du ha en dokumentation så kan du ladda ned den här. Nu gasar vi. Igen!

 

4. Varumärket & Det kommunicerande rummet. Onsdag 25/4.

Allt bygger varumärke. Allt kommunicerar. Ditt kontor, din lokal, din inredning påverkar i allra högsta grad dig, ditt varumärke och ditt rykte. Speglas dina värderingar och din kultur i lokalen? Och hjälper inredningen dig att leva ditt varumärke? Om detta och mer därtill berättade inredningsarkitekten Kristina Jentzen på det välbesökta webbinariet ”Varumärket & Det kommunicerande rummet” onsdagen 25/4. Vill du se en inspelning och ladda ned dokumentationen? Då ska du klicka här.

 


3. "Varumärket & Så ökar du lönsamheten med ökad arbetsglädje". Tisdag 28/3.

Linus Lancin har lång erfarenhet som konsult inom IT och de stora managementbolagen. Efter år med prestation, problemfokus och konstruktiv feedback såg han hur engagemang kan skapas och bestämde sig för att göra skillnad. Linus grundade Qdos2U, (Kudos betyder beröm/ära på engelska) och erbjuder digitala verktyg som hjälper organisationen att snabbt hitta sin glädje och positiva kraft.
Att skapa och bygga en kultur fylld av rbetsglädje och engagemang är dessutom helt avgörande för ett starkt varumärke. Här kan du ladda ned dokumentation och se en inspelning från webbinariet.

 

2. "Varumärket & Den meningsskapande dialogen".
Tisdag 28/2.

Det håller inte längre. Megafonens tid är över. En öppen dialog är chefens bästa kommunikationsmedel för ökat engagemang. Men hur gör man då?
Många medarbetare är inte särskilt engagerade, enligt Gallup. Om vi vill öka engagemanget behöver vi bli bättre på att lyssna. Lyssna, prata, återkoppla, ställa frågor. Internkommunikation är en konst och den behöver alla ledare behärska för att skapa framgångsrika team. Claes Tapper är kommunikatör och copywriter sedan över 30 år. Han arbetar idag som ledarcoach och kommunikationsexpert med syfte att skapa djupare förståelse, mening och driv i företag och organisationer. På webbinariet "Varumärket & Den meningsskapande dialogen" tisdag 28/3 berättade Claes om metoder och strukturer för att skapa engagemang och motivation.

 

1. "Varumärket & Så gasar du i uppförsbacken".
Tisdag 31/1. 

Låt dig inte skrämmas. Tro inte på snacket om lågkonjunktur. Du har guldläge om du gör rätt saker. Nu. Jag gav de bästa och mest konkreta sälj- och marknadsföringstipsen jag lärt mig under mina 40 år som kommunikatör och varumärkesbyggare. ”Action before perfection!”. Det går inte att bromsa sig uppför en uppförsbacke. Nu gasar vi. Varmt välkommen. På bilden syns min vän, kollega och uppdragsgivare Lena Gennerud, Hajdadig Grupp & Affärsutveckling, som var med som moraliskt stöd under webbinariet. Här hittar du dokumentation och inspelning av webbinariet.

GENOMFÖRDA SEMINARIER hösten 2022

 

4. Varumärket & Det trygga avtalet, Onsdag 30/11

En lyckad affär har två vinnare; en nöjd köpare och en nöjd säljare. De har byggt tillit och förtroende, de vet precis vad som ska levereras, när, till vem och till vilket pris. De är nöjda och glada och ser fram mot fler lönsamma affärer tillsammans. Men ser det ut så i verkligheten?

Kanske i den bästa av världar men tyvärr alltför sällan. Alldeles för ofta byggs affärer på lösa grunder. Man har exempelvis inte klargjort alla förutsättningar eller vad som händer om någon part inte följer vad som överenskommits.I stället man bara på och håller tummarna för att det löser sig. Men så kommer problemen. Oftare förr än senare.

Detta är något som Eva Danielson, advokat på Ramberg Advokater, alltför ofta får reda ut. I domstol. I förhandlingar. I verkligheten.Det går att undvika. Eva är expert på att skriva avtal. Hon vet att om parterna hade skrivit ett tydligt avtal så infinner sig ofta ett lugn. En känsla av trygghet. En trygghet som gör att man kan fokusera på att göra och leverera ett bra jobb. En trygghet som är ömsesidig och som minskar stressen. En trygghet som framför allt bäddar för en lång och hållbar affärsrelation som ökar lönsamheten, för bägge parter.

Eva gav exempel ur verkligheten ochn även handfasta råd och tips på hur du kan skriva och formulera ett bra avtal. Själv kommer berättade jag om hur viktigt trygghet och tillit är för att kunna vara kreativ, bygga och leva sitt varumärke.

3. Varumärket & Den nordiska framgångssagan,
Onsdag 26/10

 

Det nordiska sättet att lösa problem, bli överens och skapa handlingskraft är unikt. Det visste redan vikingarna. Roger Hansson har arbetat med arbetslust och utveckling ett långt yrkesliv. Rogers erfarenhet och övertygelse är att det ur en hållbart organiserad samverkan växer både välbefinnande och goda prestationer. Något alla vinner på. Kommunal, TCO, SKTF och Karolinska Institutet är några uppdragsgivare genom åren. Idag är han metodutvecklare för forsknings- och utvecklings-projektet STAMINA vid Uppsala Universitet. Roger kan konstatera att forskningen kommit ikapp vikingarna. Idag vet forskarna vad som skapar en riktigt väl fungerande organisation. Roger presenterade sina tankar och forskningserfarenheter och jag berättade om hur avgörande det är för varumärket att man bygger en hållbar och sund organisationskultur med värderingar som bär budskapet. Här har du en dokumentation av seminariet. 

 

 

2. "Varumärket & Så skyddar du ditt varumärke".
Onsdag 28/9. 

Aylin Farid äger och driver Juristbyrån Stellarlex. De hjälper bl.a. Start-Up-bolag att växa. Att redan tidigt skydda företaget från varumärkesintrång kan avgöra bolagets framgång. En viktig detalj som många glömmer mitt i all entusiasm som ofta dominerar när man ska förverkliga sin affärsidé. Aylin GAV handfasta tips på hur du kan tänka och göra för att skydda det värdefullaste du har – ditt varumärke. Och jag berättade om hur viktigt det är att skydda och synliggöra sitt varumärke redan från början. Det skapar trygghet, kraft och styrka.

 

1. "Varumärket & Framtidens event".
Onsdag 31/8. 

Sedan urminnes tider har vi människor samlats kring olika lägereldar och lärt oss av och med varandra. Ett event är en unik möjlighet att både inspirera och bygga relationer i möten. Inget slår ett personligt möte. Idag är de både i realtid och digitala. Och ofta både och. Det handlar i grunden om att ge och skapa energi. Att bygga förtroenden. Att bygga broar. Att bygga varumärke. Dessutom har varje möte en möjlighet att leva både före, under och efter själva mötet. En annons syns en gång. Ett väl genomfört kan leva för evigt. Annika Norlén äger och driver TTV Event. De skapar hållbara moderna event som lever före, under och efter mötet. Annika bjöd på sina bästa råd, tips och matnyttig kunskap. Och jag pekade på hur viktigt det är med event i kommunikationsmixen. Välkommen till framtiden. Här hittar du en pdf-dokumentation av webbinariet.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER våren 2022:

 

6. ”Varumärket & Därför måste du tänka varumärke” 
Onsdag 22/6.

 Vill du bli trovärdig och attraktiv? Vill du bli hållbar och lönsam? Vill leva din dröm och öka din energi? Vill du vill sticka ut i bruset?
Detta var min hundrade frukostföreläsning. Dags för summering och framåtblick. Ingen gillar måsten men efter mer än 40 år som kommunikatör och varumärkesutvecklare har jag landat i detta: vill du sälja något som ger nöje, nytta, värde, glädje till andra MÅSTE du tänka varumärke. Faktiskt.
Många har fantastiska erbjudande men lyckas ändå inte få ut budskapet. Varför? Svaret på den frågan kom på min 100:de frukostföreläsning ”Varumärket & Därför måste du tänka varumärke”. Plus tips på vad du ska göra åt det. Dags att hitta din guldgruva och börja använda den. Jag vet att du har ett fantastiskt erbjudande. Dags att fler får reda på det. Här kan du se en inspelning och ladda ned en dokumentation.

5. ”Varumärket & Den lönsamma kundvården” 
Onsdag 25/5.

 

 

När fick du riktigt bra service senast? När kände du dig som kund sedd, hörd och bekräftad? När vårdade du själv dina kunder senast? Riktig kundvård är tyvärr sällsynt. Märkligt. Speciellt då forskningen visar att det tar 8-10 gånger så lång tid att få in en ny kund jämfört med att utveckla samarbetet med en befintlig kund. Och kom ihåg – en nöjd kund är inte detsamma som en lojal kund. Forskningen visar att de mest lönsamma företagen har långa relationer med kunder, medarbetare och samarbets-partners. Att vårda sina kunder är alltså lönsamt och stärkande för både relation och varumärke. Anders Hallquist, AHA Experience, har genom åren hyrt ut lokaler för hundratals miljoner för Castellum och skapat många framgångsrika kundvårdsprogram för att utveckla befintliga kunder. Han varr min gästföreläsare på våren näst sista kostnadsfria webbinarium ”Varumärket & Den lönsamma kundvården”. Överraskande lönsamma metoder ingick. Här har du en länk till dokumentation och inspelning av webbinariet.

 

 

4. "Varumärket & Boosta din presentationsteknik”.
Onsdag 27/4

Går du igenom rutan? TV är den mest kraftfulla mediekanalen. Fortfarande. Det som syns där sprider sig. Blixtsnabbt. Skoningslöst. Naket. Och just därför är det så viktigt att det blir rätt. Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Sanna Balsvik jobbade 20 år på som chef och ledare på SVT innan hon sadlade om och blev egenföretagare. Sanna tog med sig det bästa av sina erfarenheter från SVT och jobbar idag som moderator, konferencier, facilitator och borgerlig officiant. Möten är en röd tråd i verksamheten och Sanna hjälper numera företag och privatpersoner så att deras möten, seminarier, events och ceremonier blir riktigt bra. Din förmåga att skapa energi, intresse och fokus i de möten du håller är viktig och inte minst när vi ses i digital form. Sanna gav sina bästa tips och råd om hur du gör. Och jag pekade på hur viktigt det är för varumärket att det paketeras och kommuniceras rätt. Här hittar du dokumentation och inspelning av webbinariet.

 

3. "Varumärket & Den kraftfulla målsättningsövningen”.
Onsdag 30/3.

Peter Watz har jobbat med affärsutveckling och entreprenörskap större delen av sitt yrkesliv. Och få har så på djupet utforskat och lärt sig hur man sätter mål som gör skillnad. Och ger kraft och energi. Det är både enklare och mer komplext än vad många tror. Den här gången bjöd Peter på en övning i konsten att sätta mål. Den är kraftfull, kul och inspirerande. Och du får en struktur och konkreta tips på hur du kan tänka och göra. Den som inte sätter och lever efter sina mål växer sig sällan starka, stolta och attraktiva. Det gäller både människor och, förstås, varumärken. Här har du en länk till en inspelning av webbinariet.

 

2. "Varumärket & Hållbarhet på riktigt”.
Onsdag 23/2.

Hållbarhet är så mycket mer än miljö och klimat. Hållbarhet genomsyrar allt idag. Hållbarhet är en megatrend i världen. Hos individ, företag, organisation och samhälle. Lokalt och globalt. Fysiskt och psykiskt. En ny undersökning visar att 50% av alla sjukskrivningar i Sverige idag är relaterade till psykisk ohälsa. Så kan vi inte ha det. Men hur gör man? Hur ska man tänka? Hur implementerar man hållbarhetstänket? Det berättade Tommy Evin, från Evin Consulting, som bl.a. varit hållbarhetschef på hotellkedjan Best Western med 100 hotell. Där var han både strategiskt och operativt ansvarig. Tommy presenterade tankar, tips, kunskap och lösningar på webbinariet ”Varumärket & Hållbarhet på riktigt” onsdag 23/2. Och jag visade och bevisade hur viktigt hållbarhetstänket är för varumärkets styrka.

 

 





 

1. "Varumärket & Viktiga nyheter på Google".
Onsdag 26/1. 

Ingen kommer undan Google. Bara i Sverige görs det 55 miljoner Googlesökningar. Varje dag. Mats Ståhle är en av Sveriges bästa och mest erfarne experter på bl.a. sökordsoptimering. Mats äger och driver Just Value. De hjälper sina uppdragsgivare att skapa hemsidor som är attraktiva och framgångsrika säljare på nätet. Varje dag. Varje natt. Dygnet runt. Nu har Google kommit med ett antal nyheter som du borde känna till. Om du vill att din hemsida ska bli den där duktiga säljaren som aldrig sover. Mats berättade om de viktigaste förändringarna hos Google plus att han gav sina bästa tips för att lyckas. Och jag berättade, som vanligt, om varumärkets betydelse, för dig och för Google. Här kan du ladda ned en sammanfattning av seminariet.

 

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER hösten 2021:

4. "Varumärket & IT som gör dig trygg och framtidssäkrad". Onsdag 24/11. 

Att ha en IT-miljö som är pålitlig, driftsäker och lättarbetad blir allt viktigare. Och att automatisera sina processer kan spara massor av tid och pengar. Martin Imre och David Jarl från Prinet gav råd och tips om vad du måste tänka på. Trygghet är en förutsättning för kreativitet och din IT-miljö måste fungera om du ska kunna bygga ditt varumärke. IT är som bilar. När de fungerar är de fantastiska, när de är trasiga så kommer du ingenstans. Så, bygg en trygg IT-miljö och du kan bygga ett starkt varumärke. Det berättade vi mer om på webbinariet. Här hittar du en sammanfattning av seminariet. Och här hittar du en presentation av Prinet.

 

3. "Varumärket & Konsten att hitta sin kraft".
Onsdag 27/10.

Åsa Bergh Fagerström driver Kasam Utveckling. Hon är en unik coach och terapeut med lång, bred och djup erfarenhet. Affärsutvecklare, chef, produktutvecklare, lärare, företagsledare och körledare för två körer. Plus att hon är mor till ett barn med särskilda behov. Åsa vet hur du hittar och behåller din kraft och ger dig konkreta råd och tips. Jag berättade om vikten av att behålla sin kraft när du ska bygga ett starkt varumärke. Kraften kommer inifrån och från dina rötter. Vårda dem, ge dem näring och ljus. Med andra ord, bygg och lev ditt varumärke. Med passion och uthållighet. Här har du en dokumentation från seminariet: Dokumentation-Åsa-Fagerström.jpg

2. "Varumärket & Viktiga nyheter på Google".
Onsdag 29/9.
(Inställt p.g.a. sjukdom. Nytt datum kommer.)

Ingen kommer undan Google. Nu har de presenterat nyheter som kommer påverka oss alla. Kunskap, tips och trix med Mats Ståhle från Just Value.


1. "Varumärket & Framtidens digitala dialog".
Onsdag 25/8.

Framtidens införsäljning stavas samarbete och de kommer ske mer och mer i digital form. Hur effektiva är dina digitala möten? Onsdag 25/8 höll jag mitt 91:a frukostseminarium, "Varumärket & Framtidens digitala dialog". Min gästförläsare Inna Saxe, visade i workshopform hur viktigt det är vad vi säger och gör, hur vi ser ut, vår bakgrund, kvalitén på ljus, ljud och bild. Allt sammantaget visar på om du bryr dig om hur du upplevs och vill upplevas. Vi sitter vid våra skärmar och stirrar bokstavligen in i andras ansikten och vår reptilhjärna bedömer blixtsnabbt om den vi ser är pålitlig. På riktigt. Den digitala dialogen blir ett allt viktigare verktyg för att bygga tillit, förtroende och respekt. Grunden för alla hållbara relationer. Och återigen blev det klart hur ofta jag faktiskt beter mig som en krokodil som snackar i en megafon. Stor käft, små öron. Men det är bara att träna på. Och det gjorde jag på en fortsättningskurs med Inna Saxe fredagen 27/8. Den var superbra. Kolla in hennes hemsida för fler kurser. Se, höra, göra - den enda vägen till hållbar kunskap.  https://brasamarbete.com

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER våren 2021:


5. "Syns du inte finns du inte, bygg ditt varumärke". Onsdag 16/6.

De starkaste varumärkena blir vinnarna när coronan släpper sitt grepp. Är du förberedd? Med undertecknad alias Dr Stolt. Lär av de starkaste varumärkena. Det kan alla göra. Speciellt du och jag som småföretagare. Du är så mycket mer, så mycket bättre och så mycket värdefullare än vad du oftast visar. Du vinner massor på att bygga och leva ditt varumärke. Synlighet, förtroende, attraktion är bara några segrar. Min erfarenhet, efter mer än 40 år som kommunikatör, är att ett starkt varumärke är en förutsättning för att nå framgång. Både för små och stora företag. På webbinariet  berättade jag om vinsterna, varför det är viktigt, vad du måste göra och hur du kan lyckas. Och vad du kan lära dig av både Pepsi och Coca Cola. Vill du höra föredraget? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

4. "Varumärket & Strategy is a bicycle, culture is a bus". Onsdag 2/6

En stark företagskultur bär hela verksamheten. Den ger kraft och energi, den ökar förståelsen för individ, team och samhälle. En stark företagskultur skapar dessutom meningsfullhet och motivation. Att få göra något meningsfullt och bidra till världens utveckling är ett grundläggande mänskligt behov. Men hur gör man?
Och hur får man till en levande kultur? Om detta berättade Marcus Holhammar om på seminariet "Varumärket & Strategy is bicycle, culture is a bus”. Undertecknad belyste hur avgörande företagskulturen är för varumärket. Marcus Holhammar är VD och grundare av Dazibao, ett nytt sätt att tänka och ett nytt system för att förankra och hålla företagskultur levande. Marcus är konsult, affärs- och marknadsstrateg med dessutom lång erfarenhet av både rekrytering och PR. Här har du en länk till inspelning och dokumentation av webbinariet.

 

3. "Varumärket & Det sanna nuläget". Onsdag 28/4

Som man frågar får man svar. Hur upplever medarbetare och kunder sin situation idag? På riktigt? Vet du det? De flesta enkäter är mer eller mindre styrda. Columbi är en unik metodik som snabbt och effektivt fångar in det äkta och sanna nuläget. Kunskap som är en kritisk framgångsfaktor för varje företag som vill växa hållbart. Med Anne Styren från Profile Intelligence som i 35 år letat rätt på fakta, grävt fram det som saknats och lagt kort på bordet. Allt för att se till att beslutsfattare kan grunda affärsbesluten på komplett och verifierad information. Sen dryga två år tillbaka utvecklar och driver hon också Columbi Knowledge. Vi lärde oss mycket och bland mycket annat så en hel del om konsten att ställa rätt frågor. Jag belyste vikten av att äkta, sanna och förankrade värderingar för dig som vill bygga ett hållbart och starkt varumärke. Inspelning av webbinariet, kontaktuppgifter och dokumentation hittar du här.

 

 

2. "Varumärket & Sökordsoptimering som fungerar". Tisdag 22/3.

Med Anna-Carin Lensbo, konsult, föreläsare och lärare på bl.a. IHM. Anna-Carin har ägnat ett helt liv i den digitala transformationen av handel, retail och e.tail. Idag måste vi kunna prata med både människor och robotar. Och robotarnas språk utgår från algoritmer. De styrs av robotar som dygnet runt och med blixtens hastighet söker upp relevanta sökord för den som Googlar. Kan du prata med robotar? Har du rätt sökord? Hittar algoritmerna dig? Säger och gör du rätt sak på din hemsida för att få till affären? Jag summerade vikten av att inte tappa bort varumärket även om du pratar med robotar. Dina erfarenheter och din kompetens är din gudlgruva att ösa både innehåll och sökord ur. Det är därför du måste definniera dina rötter, din kompetens, mål, mission och syfte. Allt sådant får du lära dig på min digitala gratiskurs "10 steg till ett starkare varumärke", anmäl dig här www.stoltnu.se. Vill du se seminariet och ha dokumentationen i efterskott? KLICKA HÄR!

 

 



1. "Varumärket & De 7 vanligaste misstagen de flesta gör i sin marknadsföring". Fredag 26/2.

Med undertecknad alias Dr Stolt. Om de sju vanligaste misstagen de flesta gör i sin marknadsföring och försäljning och hur du undviker dem. Efter mina 40 år som varumärkesutvecklare så är jag djupt imponerad över den kraft och potential som finns hos de flesta företagare och organisationer jag mött. Men också frustrerad över att så många missar att växla upp sin potential. Trots att de egentligen har alla bitar på plats. På det här seminariet gick jag igenom de sju vanligaste misstagen de flesta gör i sin marknadsföring och försäljning och hur du undviker dem. Starka varumärken är framtidens vinnare. Vill du bli en av dem? Vill du ha en pdf med dokumentationen från seminariet. Maila mig här Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

GENOMFÖRDA SEMINARIER hösten 2020:

 

4. "Varumärket & Den säljande copyn".
Onsdag 25/11.

Använder du bokstäverna rätt? Träffar dina budskap rakt i hjärtat? Eller har du problem att formulera dina budskap? När du skriver säljande texter måste du både övertyga och bli förstådd. Därför ska du skriva enkelt, rakt på sak och aktivt. Dina meningar måste vara tydliga och begripliga. Krånglar du till meningarna blir din text svårläst, vilket skapar läsmotstånd hos läsaren. Och det är det sista du vill.

Krister Maxe är en av Sveriges mest erfarna och framgångsrikaste copywriters. Författare bl.a. till böckerna 100 sidor om att skriva säljbrev som träffar rakt i hjärtat, Köp nu och Annonsering för gerillaföretagare.

Torsdag 26/11 var Krister min gästföreläsare på det kostnadsfria webbinariet ”Varumärket & Den säljande copyn”. Han gav massor av konkreta råd och tips för den som vill skriva säljande texter och jag berättade om hur textskrivandet ska dra nytta av varumärkets styrka och hur texterna också bygger varumärket.

 

 

Peo Nyman och Dr Stolt. Peos chockade min berodde på att han inte kunde tro sina ögon över hur mycket prylar och papper doktorn hade på sitt rum. Han var tvungen att sätta sig. :)

3. "Varumärket & Framtidens karriärplanering".
Onsdag 28/10.

Peo Nyman är ägare av företaget Andersson & Dorsch. Han har hjälpt och inspirerat hundratals chefer och medarbetare till framgång i jobbsökardjungeln. Peo gav tips på saker du absolut inte får missa när du söker jobb, utvecklar din karriär och hur du undviker fallgroparna. 

Den bästa definition på ett varumärke är personlighet. Dr Stolt berättade om hur du kan använda dig av Stoltmodellen för att bygga ditt personliga varumärken. Du ska stråla på rätt sätt och mot rätt målgrupper. Stolhet, passion och ärlighet är grunden. Både för det personliga varumärket och ditt företags varumärke. Hör av dig om du vill ha Peos dokumentation. Antingen till mig, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller till Peo, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


2. "Varumärket & Konsten att bygga och leva sitt varumärke". Onsdag 30/9.

Med Dr Stolt alias undertecknad. Nu släpper jag min fördjupningskurs ”Lev din dröm, bygg ditt varumärke”. Nu är det dags att rocka loss.På det kostnadsfria frukostwebbinariet ”Varumärket & Konsten att bygga och leva sitt varumärke” onsdag 30/9. Starka varumärken är dubbelt så lönsamma som svaga. På seminariet avslöjade jag vad som krävs för att lyckas. Det handlar om att förstå och knyta ihop Stoltmodellens 10 steg till ett starkare varumärke. Jag sammanfattar de bästa och mesta av det jag lärt mig under mer än 40 år som varumärkesutvecklare för bl.a. Kommunal, Expressen, Citroen och mer än 450 småföretagare - Sveriges viktigaste företag. Kort och gott – hur man blir känd, stolt och efterfrågad. Du kan läsa mer om och boka kursen här.

 

1. "Varumärket & Konsten att leva sin dröm".
Onsdag 26/8.

med Magnus Hagström. Bajenikon, journalist, författare och grundare av "Supportrarnas Matchprogram". Om hur man går från passion till lönsamhet utan att förlora hjärtat.
Frukostwebbinarium.
 

Året var 2008. Konkurshotets skarpslipade svärd hängde för tusende gången över Hammarby Fotbolls hals. Det vändes på varje krona och sparkraven var stenhårda. När till och med Bajens matchprogram las ned i besparingssyfte var dock gränsen nådd. En samling passionerade eldsjälar med journalisten Magnus Hagström i spetsen bestämde sig. De skulle ge ut Supportrarnas Matchprogram. Och de gjorde allt själva. Skrev, producerade, tryckte och inte minst sålde. Efter många års slit så gick ekonomin ihop. Och idag går den t.o.m. med plus. Allt tack vare att så många med stora och blödande Bajenhjärtan tog saken i egna händer. Magnus Hagström berättade om resan, fallgropar, hinder och succéer. Det spelar ingen roll var du har dina klubbsympatier, här kan alla lära mycket om konsten att leva sin dröm. På riktigt. Läs mer på hemsidan för Supportrarnas Matchprogram. Vill du få kontakt med Magnus Hagström når du honom på mobil 0703-55 41 77 och mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2020:

5. "Varumärket & Konsten att lyckas på Linked In". Onsdag 27/5.

med Daniel Stintzing, VD . föreläsare, utbildare och expert på sociala medier på Ordbilda. Frukostwebbinarium.

Når du rätt målgrupper på LinkedIn? En allt viktigare arena för affärer och möten. Är du bara där eller är du en aktiv, nyfiken, bjussig, brobyggande nätverkare som ger energi, råd och tips? Deltar du i diskussioner och bidrar du med dina tankar och din kunskap?

I en alltmer digitaliserad värld så räcker det inte längre att bara finnas där andra finns. Du måste vara engagerad. På riktigt! Ofta! Med hjärtat! Om Facebook är kvarterskrogen på hörnet där man kan få vara mer personlig så är LinkedIn som en företagsmässa som börjar bli mer och mer besökt. Vad har du för mål och syften med din närvaro på LinkedIn? Lyckas du bygga relationer? Får du affärer? Och hur bygger du ditt varumärke? Medvetet, uthålligt och trovärdigt.

Om detta och mycket mer berättade Daniel Stintzing, VD och expert på sociala medier på Ordbilda berätta om på det kostnadsfria digitala frukostseminariet ”Varumärket & Konsten att lyckas på LinkedIn” onsdag 27/5. Tack vare Daniel har jag lyckats få tvåtusen fler kontakter på LinkedIn. På två veckor! Hur många vill du ha? Och hur gör du? Du kommer få konkreta råd och tips som du kan börja använda direkt. Bädda för framtiden, bygg varumärke och gör fler affärer på LinkedIn. Vill du lyssna på seminariet i efterskott? Här har du en länk till en inspelad variant. OBS! Access Password: Dr.Stolt27maj

 

 

4. "Varumärket & Den lönsamma webbkursen".
Onsdag 29/4.

Med Ewa Wigenheim, livscoach, grundare av Abbamuséet och numera också Sverigeansvarig för Inspiro, utbildare i konsten att skapa, lansera och sälja webbkurser.
Frukostwebbinarium.

Kunskap säljer. Sälj din kunskap. Har du kunskap som du vet kan ge andra nöje, nytta, glädje, värde? I så fall - GRATTIS. Då kan du också skapa en webbkurs som gör att du kan tjäna pengar när du sover. Samtidigt som du bidrar till andra människors utveckling och glädje.

Om detta berättade Ewa på det kostnadsfria frukostseminariet ”Varumärket & Den Lönsamma Webbkursen” onsdag 29/4. Det blev ett välbesökt webbinarium i dessa coronatider. Min gästföreläsare var alltså Ewa Wigenheim, livscoach, grundare av Abbamuséet och numera Sverigeansvarig för Inspiro, utbildar i konsten att skapa, lansera och sälja webbkurser.

Ewa har själv gjort en kurs med Inspiro. Tack vare den tjänade hon 600.000:- på ett år och förändrade därmed sitt liv genom att skapa en helt ny kanal och en tryggare inkomst. Det kan även du göra. Kunskap säljer. Sälj din kunskap. 

Vill du veta mer om hur du kan göra för att skapa, lansera pch sälja en webbkurs så läs mer på Inspiros hemisda här.

 

 

 

 

Tack till från vänster Maha Rameh/författare och föreläsare, Ola Ringdahl, Dr Stolt, Peter Frisk/Stadsguide och Joakim Harping från Affärsakademien. Ni gav oss energi i realtid.

3. "Varumärket & Podcast som utvecklar kundrelationer". Onsdag 25/3.

Med Ola Ringdahl, mångsidig journalist med erfarenheter från både radio och tidningar. Driver idag bl.a. Poddcoachen. Frukostwebbinarium.

Många företag är nyfikna och sugna på att starta en podcast. Men hur gör man? Var börjar man? Och vad kostar det? 1,8 miljoner svenskar lyssnar minst en gång i veckan, 5,2 miljoner lyssnar en gång i månaden. Ljud har plötsligt blivit det nya svarta. Tack vare smarttelefonen har vi tillgång till en enorm mängd musik, ljudböcker. Och poddar.

En unik sak med podcast är upplevelsen av närhet och mänsklighet. Men det innebär också fingertoppskänslighet från avsändaren. Det funkar inte att vara okänslig eller självupptagen i en podd – då stänger lyssnaren av. Hur gör man då? Ja, det korta svaret är att bjuda på något som är genuint intressant för lyssnarna. Hitta ett tema som intresserar lyssnarna. En podcast är med andra ord en mycket stark kanal att bygga varumärke i.

Tekniskt är det enklare och billigare att producera en podcast jämfört med videoproduktion. Men det är svårare än vad många tror att göra det.

Ola Ringdahl driver podcastkonsultbyrån Poddcoachen som hjälper företag att bli bättre producenter och beställare av poddar. Ola har en bakgrund som digital kommunikatör, speakerröst och f.d. radioproducent. På grund av coronakrisen blev detta ett digitalt webbinarium. Stort tack till Twenty Studios som lånade studio och hjälpte oss med all tekning.

"Kom ihåg att en podd är något intimt. Du är bokstavlig talat inne i någons öra". Idag insåg jag vilka unika möjligheter en podd har. Inte minst ur varumärkesperspektiv. Ola gav massor av kunskap, konkreta råd, tips och inspiration. Vill du se seminariet?

Här har du en länk:
https://youtu.be/D7SEvpQTvAY

Vill du ha en sammanfattande pdf så maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Stort tack dessutom till Twenty Studios som ställde upp med studio, teknik och kompetens. Behöver du ljudinspelningshjälp? Kolla www.twenty.se.

 

 

2. "Varumärket & Det effektiva samarbetet mellan marknad och sälj". Tisdag 25/2.

Med Ulrika Sandborg, VD på Sandborg & Co. Med 25 års erfarenhet som försäljningschef, vd och säljare. Medförfattare till boken "Marknad vs Sälj, Uppgörelsen".

Sveriges företag förlorar enorma pengar för att inte samarbetet mellan sälj och marknad fungerar bättre. Det är dags att riva murarna. Det är dags att få ut maximalt av alla aktiviteter. Det är dags att göra bättre affärer. Ulrika Sandborg har i närmare 30 år arbetat som VD, försäljningschef och utbildare för främst säljavdelningar. Hon och undertecknad delar samma erfarenhet. Alla företag måste tjäna pengar och sälj och marknad är två sidor av samma mynt. Varför fungerar det inte? Hur gör man? På det kostnadsfria frukostseminariet ”Varumärket & Det effektiva samarbetet sälj och marknad” gick vi igenom vad som krävs för att få till ett effektivt och lönsamt samarbete. Kunskap som både soloföretagaren och det stora företaget kommer ha nytta av. Konkreta tips och miniworkshops ingick. Onsdag 6/6 kommer Dr Stolt och Ulrika Sandborg bjuda in till en workshop där målet är att alla deltagarna ska kunna gå hem med en handlings- och aktivitetsplan som där marknad och sälj samverkar. Mer information kommer.

 

 

 

1. "Varumärket & Konsten att hantera ständiga förändringar". Onsdag 29/1.

Vi lever i en galen tid. Tempot har aldrig varit högre. Kraven på leverans bara ökar. Och sedan har vi den ständiga förändringen som pressar på från alla håll. Hur ska man behålla sin kraft och energi? I en galen tid. Med förnuft, själ och hjärta i behåll. Det går. Det är möjligt. Men det är som med all utveckling, den måste ske medvetet och uthålligt. Nuläge och önskat läge måste definieras. Och sedan måste man snabbt gå från ord till handling. Peter Castenbäck är grundare och delägare i Sparringpartner Sweden och har utvecklat ett koncept som heter energitanken. De har skapat en metodik som gör att personalen är laddad på måndagen och nöjd på fredag. Medarbetare som har det bra gör ett bra jobb. Enkelt. Och svårt. Men nödvändigt. Pål frukostseminariet ”Varumärket & Konsten att hantera ständiga förändringar” onsdag 29/1 berättade Peter om varför vi upplever så höga krav och ständig förändring och vad vi kan göra för att hantera det. Sparringpartners metod och undertecknad synliggjorde vikten för varumärket att ha medarbetare som är ambassadörer och inte ”bara” utförare av en uppgift.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER HÖSTEN 2019:

 

 

4. "Varumärket & Film som identitetsbyggare". Onsdag 27/11.

med Beata Konar och Miko Lazic från Moonlight Stockholm, regissörer och filmskapare med 20 års erfarenhet. Hur man kan och varför man ska använda spelfilmens djup och kraft i en extremt snabb tid.

Känslan gör comeback. Känslan är inget flum. Känslan avgör våra liv och beslut. Det visar all hjärnforskning i klartext. Hur tar du tillvara den kunskapen? Det finns inget medium som snabbare och effektivare når fram till en annan människas känslor och tankar än film. Men används film för företag och organisationer på rätt sätt idag? Beata Konar och Miko Lazic från Moonlighting STHLM är regissörer och filmskapare med mer än 20 års erfarenhet och de hade många och spännande exempel på hur du kan använda spelfilmens djup och kraft i en extremt snabb tid.

Film kan bygga identitet, öppna känslornas dörrar och förklara komplexa sammanhang. Film kan på både beröra och förföra. Film kan fånga och levandegöra ett företags själ och visioner som inget annat medium. Film är med andra ord en av de allra starkaste varumärkes-byggande kanalerna som finns. Lär dig mer och lär dig se fler möjligheter med film.

 


 Från vänster Elisabet Jensen, Anders Hallquist, Dr Stolt och Sven Ostner.

 

3. "Varumärket & Det kommunicerande rummet".
Onsdag 30/10.

Med Sven Ostner, arkitekt, kontorsstrateg och affärsutvecklare på ÅWL Arkitekter.

Allt kommunicerar. Inte minst det fysiska rummet. Rumslig gestaltning är ett teckenspråk. Men vi har precis börjad att förstå alfabetet. Rön inom t.ex. hjärnforskning och arkitekturpsykologi visar att arkitekturens betydelse för hur vi känner oss och hur vi beter oss har varit hittills underskattat.

Våra reaktioner på rumsliga aspekter som ljus, färg, doft, akustik mm är till största delen omedvetna och därför väldigt kraftfulla. Kompetensen att använda arkitekturens mentala dimension kallas för Place Science och är en disciplin som fysik eller genetik.

Vetenskapliga resultat används för att bedöma hur det fysiska rummet påverkar mentalt och vilka förändringar som behövs för att stödja affärsmässiga målsättningar Place Scientists är delvis psykologer, dels biologer, dels arkitekter, dels inredningsarkitekter och dels sociologer med ett snäpp fysiker, kemiker och antropolog.

Därmed kan medvetna rumsliga förändringar vara ett effektivt verktyg för strategisk kommunikation och beteendeförändring. Seminariet kommer introducera bakgrunden och ger konkreta exempel hur ett ”Human Centric Space” fungerar.

Sven Ostner är arkitekt, kontorsstrateg och affärsutvecklare på ÅWL Arkitekter. Han har de senaste åren noga studerat hur rum och lokal påverkar människa och organisation. Med utgångspunkt från forskning och egna erfarenheter inom området kommer berättade Sven om möjligheterna med att ta tillvara det kommunicerande rummets kraft och energi. Och undertecknad satte in detta i varumärkesperspektiv. Allt kommunicerar och lokalen är en av varumärkets fem hörnpelare.

 

 

2. "Varumärket & Konsten att pruta som ett proffs". Torsdag 26/9.

med Göran Björkdahl från Expense Reduction Analysts.

Det är inte på de stora intäkterna man blir rik, det är på de små utgifterna. Få vet det bättre än Göran Björkdahl, expert och projektledare på Expense Reduction Analysts (ERA). Göran var gästföreläsare torsdag 26/9 på frukostföreläsningen ”Varumärket & Konsten att pruta som ett proffs”. Många blev förvånade över hur mycket det går att spara genom att både pruta och omförhandla avtal. Både som stort och litet företag. Göran gav handfasta råd och tips och sin checklista med 10 punkter på vad du bör tänka på. Men vad har avtal och prutning med varumärke att göra? Svaret är – mycket. Allt kommunicerar. Allt du säger och gör påverkar ditt rykte. Forskningen visar att starka varumärken ha långa relationer med kunder, medarbetare OCH leverantörer. Genom att vårda och utveckla dina relationer så skapar du varumärkesambassadörer och det gäller i allra högsta grad även de relationer du har med din leverantörer.

 

1. "Varumärket & Stadens Möjligheter". Onsdag 28/8.

Om vikten av identitet, förankring och sammanhang. Med Peter Frisk, en av Stockholms mest uppskattade stadsguider.

Hur attraherar man och behåller sina medarbetare? Hur får man dem att känna lojalitet och passion för sitt företag? Hur skapar man tillhörighet och stolthet i ett allt stressigare arbetsliv? Kampen om att attrahera och behålla talangerna blir allt viktigare. Det kallas Employer Branding. Vi tror att det finns en väg som sällan utnyttjas. Det är chansen att använda stadens möjligheter för att bygga identitet och rötter. Den som har kunskaper om sin fysiska miljö och dess historia oftare känner sig stoltare och mer förankrad i sin verklighet. Det skapar trygghet. Det skapar känsla av sammanhang. Det skapar tillhörighet. Då blir man inte lika lätt en som hoppar från blomma till blomma. Då kan man bygga upp en fastare grund och varmare känsla för både sig själv, sitt företag och den stad där man lever. Då har man ett sammanhang och en trygghet. Den som trivs gör ett bra jobb. Och stannar längre. Om detta berättade undertecknad och en av Stockholms mest uppskattade stadsguider, Peter Frisk, onsdag 26/8 på frukostseminariet "Varumärket & Stadens möjligheter".

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2019:

4. "Varumärket & Konsten att bli Sveriges bästa arbetsgivare". Torsdag 25/4.

med Birgitta Thörn, grundare av megasuccén Itrim och idag hälsoagent för Sturebadet Hälsa

"Culture eats strategy for breakfast". Birgitta Thörn är grundare av franchisekedjan Itrim, en formidabel världssuccé. Torsdag 25/4 berättade hon hur Itrim exploderade av framgång. Efter att under ett års tid hämtat upp från organisationens rötter vad som skulle vara Itrims ledstjärnor. Då lyfte Itrim. Medskapare bygger både varumärke och organisation. Och skapar stolta framgångsrika organisationer där det är roligt att jobba. Det är framtiden. Företag med den inställningen attraherar talanger. Företag med den inställningen bygger passion. Företag med den inställningen skapar kraft att orka leva och göra ett bra jobb. Idag arbetar Birgitta Thörn som föreläsare, coach och hälsoagent för Stureplan Hälsa. Birgitta berättade sin inspirerande historia och gav råd och tips som man kan ha nytta av hela livet. Jag belyste en av de viktigaste sakerna som ett varumärke behöver definiera för att nå sin styrka – värderingar. De grundvärden och den kultur som sitter i skrovet på ditt varumärkesskepp. De värderingar som skapar en hållbar och inspirerande kultur. Det är erfarenheter som både Birgitta och jag delar och insett vikten av att levandegöra för alla varumärken. Litet som stort. Tack för en inspirerande föreläsning Birgitta. Läs mer här.

 

På bilden syns Filippa Dietman/Partner in Progress, Dr Stolt, Göran Björkdahl/Expense Reducation Analysts, Lena Gennerud/Hejdadig Grupp & Affärsutveckling, energifyllde Björn Petersson och den evigt unge fd pensionären och supernätverkaren från bl.a. Rotary Sten R Andersson.

3. "Varumärket & Konsten att nätverka". Torsdag 28/3.

med Ulf Bergman från reklambyrån Stolt Kommunikation, alias Dr Stolt från Varumärkesakuten.

Din framgång handlar om din förmåga att bygga relationer. Hållbara relationer. Det är som att bygga broar, det tar tid. Att nätverka är en avgörande framgångsfaktor. Men hur nätverkar du effektivt? Handlar det om att ge och få så många visitkort som möjligt? Handlar det om att prata med så många som möjligt? Handlar det om att snabbt försöka få till en affär? Nej, nej, det handlar om att bygga förtroende. Långsiktigt. Tydligt. Ärligt. Ta med din kontakt på resan upp för relationstrappan. Bli en människa, ställ frågor, var personlig. Nätverkande tar tid. Och kom ihåg, egentligen är det mycket enkelt, den som ger får. Om detta och mycket mer kommer berättade jag om på ”Varumärket & Konsten att nätverka” torsdag 28/3. Jag gav mina bästa tips efter 11 år av nätverkande i stort sett varje vecka. Detta har gett mig en guldgruva på mer än 5000 kontakter som jag vårdar, utvecklar och försöker hålla levande. Missade du frukosten? Då kan du läsa min Stolta Nätverksskola i 12 delar. Här hitter du länken till del 1.

 

 

Love Lundqvist i grå polotröja.

2. "Varumärket & Ordens Makt". Torsdag 28/2.

med Love Lundqvist, en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta copywriters och varumärkesbyggare.

Vart har ordens valörer, kraft och energi tagit vägen? I dessa digitala tider flödar det av bilder och ord men vad är det egentligen som sägs? Många ord och idéer utan eftertanke flyger fram i alla medier. Det gäller att ha tänkt innan man formulerar sig. Annars blir det svårt att nå fram, väcka sympati och bygga tillit. Love Lundquist är en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta copywriters och varumärkesutvecklare. Han verkade mest och bäst under en tid när varje ord vägdes på guldvåg och varje idé prövades och granskades in i minsta detalj. Ett felaktigt ord kunde få en hel kampanj att raseras. Som en av medförfattarna till boken ”Ord till salu” har han hjälpt och inspirerat generationer av kommunikatörer. Torsdag 28/2 berättade Love om sina erfarenheter och på några av sina bästa historier ur ett långt yrkesliv. Historier som vi fortfarande kan och bör lära av. Undertecknad berättade om Stoltmetoden och vikten av att bygga och leva sitt varumärke med passion. Det slår allt!

 

1. "Varumärket & Varumärket, 10 steg till ett starkare varumärke". Torsdag 31/1.

med Ulf Bergman från reklambyrån Stolt Kommunikation, alias Dr Stolt från Varumärkesakuten.

Nu har jag i mer än 40 år hjälpt individer, företag och organisationer att öka sin lönsamhet genom att bygga och leva sina varumärken. Jag är djupt imponerande av potentialen hos alla jag möter men jag ser också hur alla kämpar med att få ut sina budskap. Idag är det både enklare och svårare. Enklare för att alla har möjligheten, svårare för att bruset är högre och konkurrensen är större än någonsin. Men alla som har ett erbjudande som ger nytta, glädje, värde kan bygga starka varumärken. Men det behövs struktur, stolthet och uthållighet. Jag presenterade lösningen StoltMetoden, "10 steg till ett starkare varumärke" som omfamnar allt du behöver för att lyckas bygga ett starkt och lönsamt varumärke. Och du kommer själv på plats få möjligheten att testa ditt varumärke och ditt nuläge i realtid. Alla deltagare fick själva testa sitt varumärke med Dr Stolts "Varumärkestermometer". Vill du prova? Maila mig så skickar jag en pdf. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER HÖSTEN 2018:

 

5. "Varumärket & Det Lönsamma Mångfalden",
onsdag 28/11

Med Sara Skullered, VD på Mångfaldsakademin.

Mångfald är lönsamt. På alla sätt. Det bevisade Sara Skullered från Mångfaldsakademien på vårt gemensamma frukostseminarium ”Varumärket & Den Lönsamma Mångfalden”. Mångfaldsakademien hjälper företag att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga genom ökad mångfald och ett mer inkluderande arbetsklimat. Det skapar både framgångsrika företag och, som bonus, ett hållbart, välmående och integrerat samhälle. Det vinner alla på.

Ämnet är lika aktuellt för ett enmansföretag som för ett företag med flera anställda. Hur kan det vara möjligt? Jo, för att mångfald och inkludering är något som kan användas aktivt i såväl produktutveckling som i själva affären. Med mångfald så menar vi ”olika” och ”annorlunda”, snarare än att begränsa eller fokusera på en specifik diskrimineringsgrund. Du vet väl att ett företag med mångfald gör 30% bättre ifrån sig än andra företag?

Undertecknad visade att inget varumärke i längden kan växa sig starkt utan en positiv människosyn. Det märks om en organisation är cynisk och brister i mänsklighet. Med empati, hjärta, struktur och uthållighet skapas lönsamma företag som bygger starka relationer. Mångfaldsakademien vet vägen dit.

 

 

 

4. "Varumärket & Framtidens Event", onsdag 24/10

med Anki Frécon, från Kagan Meetings, om hur teknik och delaktighet skapar ännu starkare upplevelser i framtiden.

Ingen räknar dina powerpoints. Ingen bryr sig om antalet drinkar. Ingen bryr sig om de får en "goodie bag". Det är känslan av ditt event man kommer ihåg. Vad fick du besökaren att uppleva? Smaken, doften, skratten, insikterna och mötena? Idag finns det massor av olika tekniska och kluriga sätt att bygga möten som man minns. Länge. Och med ett leende.

"Kvarten är den nya timmen!" Anki Frécon från Kagan Meetings berättade om trender och riktningar i mötesbranschen. Kraven ökar hela tiden. Mindre babbel, mer pang på, folk tröttnar blixtsnabbt. Var extremt väl förberedd. Skapa mer engagemang och medskapande hos deltagarna. Använd ljud, ljus, rummet, digitala lösningar, hologram, AI, WR, bottar för överraskning, kontroll och variation. Och framförallt, var aktiv före, under och efter eventet. Och ha en plan över året. En gång är ingen gång.

Då skapar du närvaro och då är bygger du och lever ditt varumärke. Då uppfattas du som en bjussig expert. Men varför håller Anki på bilden i en doftsprayburk på bilden? Den sprayade jag med för att illustrera hur flyktiga många budskap speciellt i digitala kanaler jämfört med de personliga mötena. För det är så sant som det är sagt: "Människor glömmer det du säger. Människor glömmer det du gör. Men de minns hur du fick dem att känna sig!"

 

 

 

3. "Varumärket & Det Medvetna Hållbara Ledarskapet", onsdag 10/10

Sju steg till framgångsrikt bärkraftigt ledarskap. Medvetna ledare bygger hållbara resultat. Med Filippa Dietman från Partner in Progress, utbildning, processledning och coaching.

Varför lyckas vissa ledare bättre än andra? Varför lyckas vissa team bättre än andra? varför får vissa popcornhjärna och inte andra?
Svaret är att det är det trygga, tydliga och modiga ledarskapet som avgör framgången. Trygghet i en stressig och föränderlig värld är en nyckel för att orka skapa, utveckla och vara långsiktig. Tydlighet är viktigt för att med kraft leda sig själv och andra framåt. Mod skapar man varje dag, tillsammans. Mod behövs när man skapar medveten hållbar utveckling. Filippa Dietmann har erfarenhet av 25 års arbete med ledar- och teamutveckling. Hon har utvecklat en modell för att transformera ledare och hon utbildar ledare och team i Leadership Growth Academy. Filippa berättade om sin modell och gav oss kraftfulla ledarverktyg på vårt seminarium "Varumärket & Det Medvetna Hållbara Ledarskapet". Jag berättade om vikten av ett gott och hållbart ledarskap för att man ska kunna bygga ett starkt varumärke. och hur du undviker att få en popcornhjärna. Vi mötte en värld fylld av lust, glädje, motivation och lönsamhet. Läs mer om Filippa Dietmann och Partner in Progress här.

 

 

 

 

2. "Varumärket & Den Lönsamma Webbkursen", onsdag 26/9

med Roy Moss och Ewa Wigenheim, från Inspiro – norsk framgångssaga inom webbutbildningar

Har du kunskap som du vet kan ge andra nöje, nytta, glädje, värde? I så fall - GRATTIS. Då kan du också skapa en webbkurs som gör att du kan tjäna pengar när du sover. Samtidigt som du bidrar till andra människors utveckling och glädje. Roy Moss är VD och grundare av Inspiro som de senaste fyra åren hjälpt massor av passionerade kunskapsbärare att bygga lönsamma webbkurser som gör skillnad. Och Inspiro har samtidigt lyckats omsätta 40 miljoner kronor. Det fungerar! Roy Moss är mycket känd i Norge och flög hit speciellt för detta tillfälle, för att tillsammans med Ewa Wigenheim, Sverigeansvarig på Inspiro, berätta om hur man skapar, lanserar och säljer webbkurser. På det fullsatta frukostseminariet ”Varumärket & Den Lönsamma Webbkursen” fick vi insikter om Inspiromodellen och de olika stegan. Jag visade hur viktigt det är för varumärket att man kan bevisa att man är en generös och schysst expert som också vill bjuda på kunskap. Det finns få saker som stärker ett varumärke så mycket som just detta. Varmt välkommen till värld fylld av kunskapens frukter. Världen behöver mer och viktig kunskap. Vad erbjuder du? Läs mer om Inspirometoden här.

 

 

1. "Varumärket & Den Profilbyggande Skyltstrategin", onsdag 29/8

med Rickard Eriksson, VD på Skyltstället, Skandinaviens ledande skyltaktör.  

Hur ser du ut egentligen? Hur lyser din skylt? Kan du stå för begreppet "One company, one voice"? Ett uttryck som fler borde ta på större allvar. Det handlar om synas. Det handlar om att ge varumärket en enhetlig profil. Det handlar om att bygga tillit och attraktion. Det finns alldeles för många företag som missar den chansen och istället har en skyltflora som mer liknar en kringresande cirkus istället för ett klok och enhetlig skyltstrategi. En sådan skickar samma signaler på alla exponeringsytor och betraktaren möts av tydlighet, proffsighet och stolthet. Det påverkar i allra högsta grad varumärket. Skyltstället är ett av Skandinaviens största skyltpartners som hjälper sina kunder med både strategi, produktion och montage. Rikard Eriksson, VD på Skyltstället, berättade om hur man kan och bör tänka. Undertecknad satte in skyltprogrammet i ett större perspektiv. Allt kommunicerar. Starka varumärken är både synliga och tydliga. Alltid.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2018:

 

 

4. "Varumärket & Den säljande profilbilden", onsdag 25/4

med Jannis Politidis, mångsidig, erfaren och kreativ fotograf sedan 1988.

Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. På mindre än en sekund blir du granskad, mätt och bedömd. Första intrycket varar, det stämmer allt för väl. Hur ser din profilbild ut? Egentligen? Många slarvar och lägger upp en profilbild på Linked In och Facebook som ser ut som, om man ska vara snäll, definitivt inte gör dem rättvisa. Man kan konstatera att det finns många som slarvar med sina profilbilder och missar därmed chansen att göra ett starkt, attraktivt och gott första intryck. Det är synd.

Jannis Politidis är en mångsidig, erfaren och kreativ fotograf som precis firat 30 år som professionell i Sverige. Han berättade mer om hur du kan och bör tänka och gav många användbara exempel och tips. Undertecknad satte in bilden i ett övergripande varumärkestänkande och berättade om hur man kan använda sin profil oftare, starkare och tydligare.

 

 



Så här glada blev vi allihop på det fullsatta frukostseminariet "Varumärket & The Business Automation" när Sarah Watz och Peter Watz berättade om att hjärtat måste vara med även om vi använder oss av Business Automation, Bottar, AI eller robotar. Glada från vänster är Peter Watz, Arne Falkbäck från organisationen Våga Va´ Dig Själv, Sarah Watz, Dr Stolt och Maria Stjernberg Åkermark som har nyfikenheten och modet att kasta sig ut i cyberspace med Rama Medical och alla grankådeprodukter från Repolar. To be continued ...

3. "Varumärket & The Business Automation", onsdag 21/3

med Sarah och Peter Watz från Pixpro

Tänk att du har en relationsbyggare anställd som arbetar dygnet runt, som har en minimal ersättning, aldrig sjukskriver sig, som alltid är vänlig, närvarande och nyfiken. Och som alltid följer upp kontakter, hittar heta leads och ger dig feedback på vad kunder och prospects tycker. Det gör att du alltid har koll och kan förfina och förbättra din kommunikation. Vilket gör dig lönsammare och effektivare. Skulle det vara intressant?

Idag är det fullt möjligt. Sarah och Peter Watz från den digitala affärsutvecklingsbyrån Pixpro berättade om hur du kan gå tillväga på vårt gemensamma frukostseminarium ”Varumärket & The Business Automation”. Undertecknad pekade på vikten av att inte tappa bort sin själ och personlighet även fast du syns och verkar med automatik i digitala kanaler. Även om kommunikationen är automatiserad måste hjärtat vara med. Annars utarmas varumärkets glöd och attraktion. Det är fortfarande människor som gör affärer med människor, det är inte maskiner som gör affärer med maskiner.

 

 

 



Några som var där var Linus Svensson från Green Proo, Martin Johansson från Connect, Rune Nordström och Dr Stolt.

2. "Varumärket & Konsten att lyckas i Almedalen",
onsdag 21/2

med Rune Nordström, vice VD, seniorkonsult och projektledare på Nowa Kommunikation

Almedalen har växt enormt sedan Olof Palme stod och höll tal på ett lastbilsflak. Almedalen är en fantastisk möjlighet att knyta kontakter, möta och påverka beslutsfattare bland både offentliga och privata aktörer. Men hur hittar man rätt bland bland flera tusen arrangemang och människor? Det vet Rune Nordström, vice VD, seniorkonsult och projektledare på Nowa Kommunikation. Han och Nowa är en av Almedalsveckans mest erfarna arrangörer med tre trädgårdar och två lokaler i bästa läge. De anordnar årligen ett 70-tal ­seminarier och event tillsammans med sina kunder. Rune gav konkreta tips på hur du kan lyckas i Almedalen och undertecknad berättade om hur du kan bädda för och stärka ditt varumärke och budskap före, under och efter eventet.

 


1. "Varumärket & Den effektiva videobloggen", onsdag 24/1

med Magnus Fermin och Niklas Palmklint från Vinjettfilm

"En film säger mer än 1000 bilder". Det är ett uttryck myntat av herrarna på Vinjettfilm. Och det blir allt sannare. Speciellt för den som vill sticka ut, synas och bygga tillit och attraktion i digitala kanaler. Det räcker inte att göra en enstaka reklamfilm. Den som vill synas måste synas ofta, kort men ändå slagkraftigt. Man behöver tänka flöden och gärna i videobloggformat. Det gäller att ge en god pralin i taget, inte hela chokladasken. En pralin ofta och i många kanaler lockar de intresserade och bygger varumärke. Hur hittar man sitt innehåll? Hur tänker man konceptuellt? Hur orkar man och hinner man producera tillräckligt utan att det knäcker budgeten? Det går. Om detta berättade undertecknad och herrarna på Vinjettfilm. Det blev handfasta råd och tips och mycket levande exempel. Fullsatt med hög energi. Se Vinjettsfilms filmdokumentation från föreläsningen här.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER HÖSTEN 2017:

5. "Varumärket & Det nya ledarskapet i en digital värld", onsdag 20/12

med Carina Wimert, VD på StrategiAktivist

Framtidens ledarskap ser annorlunda ut. Det fungerar inte längre att peka med hela handen, vifta med piska eller morötter. Framtidens medarbetare vill ha frihet, arbeta med något meningsfullt och få utrymme för sin kreativitet. Dessa behov ställer helt nya krav på framtidens ledarskap.

Carina Wimert har 15-års chefserfarenhet och har som konsult haft uppdrag som förändringsledare, coach, facilitator, och moderator, interimschef, marknads- och kommunikationskonsult både från näringslivet och kommunal verksamhet. Den röda tråden är det mänskliga och affärsmässiga perspektivet i symbios för att nå önskat resultat.

Carina presenterade en forskningsbaserad ny metodik som skapar förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande och hur du som ledare kan anpassa ditt eget beteende för att möta mottagarens behov. i en digital tid behöver varje ledare som vill nå hållbar framgång på djupet förstå det behovsanpassade ledarskapet.

Undertecknad visade hur denna filosofi kommer vara avgörande för en organisations varumärke och attraktionskraft. Och hur allt hänger ihop. Allt kommunicerar. Att bygga varumärke handlar i grunden om förmågan att bygga hållbara relationer och allt börjar med relationen till sig själv. Om jag inte vet vem jag är och vad jag vill blir det oerhört svårt att bygga relationer med andra.

 

 

 

4. "Varumärket & Det medvetet säljande kroppsspråket", onsdag 22/11

med Kurt Larsson, belönad säljare, certifierad Body Harmony Lärare, författare, seniorkonsult och VD på Expanding Understanding.

Vi lever mer och mer av våra liv bakom skärmar. En del forskning pekar på att många t.o.m blivit rädda för att möta andra i realtid. Vad ger det för konsekvenser när man vet att de flesta affärer avgörs i personliga möten? Och vi vet att 93% av all kommunikation består av det icka sagda. Hur kommunicerar du? Har du koll på ditt kroppsspråk?

Tänk om ditt värde hos arbetsmarknaden snart kommer att ligga i din förmåga att påverka dina lyssnares känslor och bygga bra relationer? Visst finns det hopp så länge det finns jobb som kräver känslor och kommunikationsförmågor som: ledare, säljare, vårdarbetare, kundservicepersonal o.s.v.

Med all fokus på teknologi finns en stor möjlighet för dig som förstår människans nästa utvecklingsfas. Möjligheten är att beröra dina lyssnare till handling och action! Oavsett teknologin. På frukostseminarium kommer möttes undertecknad och Kurt Larsson, belönad säljare, certifierad Body Harmonylärare, försfattare, seniorkonsult och VD på Expanding Understanding. Kurt berättade mer om det medvetna säljande kroppspråket:

• Hur går det till?
• Vad är mekaniken som stödja dig?
• Vilka nya verktyg och metoder behöver du behärska?
• Och hur maximerar du vinsten?

Och jag visade hur viktigt det är att varje medarbetare medvetet både lever och bygger varumärket. Den viktigaste bäraren av varumärket är människan. Punkt.

 

3."Varumärket & The Kings of KAM", onsdag 25/10

med Henrik Mannerstråle och Urban Gavelin från Powersales Communication

Den här morgonen var välbesökt och många fick ståplats. Men det var det värt. För vi fick alla både kunskap och inspiration. Så här lät det: Du har fått hem affären med den stora kunden och plötsligt ansvarar du för utvecklingen av ett uppdrag värt en miljard. Hur gör du då? Hur utvecklar du kundrelationen in i framtiden. Det vet både Henrik Mannerstråle och Urban Gavelin från Powersales Communication. De är bägge författare, föreläsare, utbildare och managementkonsulter och de har djupa och breda insikter av att agera som Key Account Managers. Det delade de med sig av på frukostseminariet "Varumärket och The Kings of KAM". Undertecknad sätter KAM-affären i perspektiv till varumärkesarbetet som är något som ständigt påverkar och påverkas. De har skrivit tre böcker som sammanfattar deras erfarenheter och den tredje är rykande färsk. Den heter "Kundresan- affärsutvecklande försäljning, guiden till den effektive 7K-modellen".

Henrik Mannerstråle har under sin hela karriär jobbat med affärsutveckling och försäljning i flera internationella bolag som säljare, försäljningschef och verkställande direktör. Ansvarig som Key Account Manager med en årlig omsättning på drygt en miljard kronor. Henrik har en bred förståelse för hur viktig kunden är från bolag som Data General, Cap Gemini, Tektronix och Tieto.

Urban Gavelin har över trettiofem års erfarenhet av affärer på internationell nivå varav i tjugo år i ledande befattningar. Urban var bl.a. marknadschef för Kodak i Europa. Han har jobbat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Stockholm, London och New York och har studerat Executive Management på Lausanne Business School samt på Institutet för företagsledning på Handelshögskolan i Stockholm.

 

 

 

 

På bilden syns magiska magikern Caroline Ravn, Jonas Höglund, Karl Krokodil, Dr Stolt och Filippa Dietmann, ledarskapsutvecklare på Coactive.

 

2. "Varumärket & Get Rich Slowly", onsdag 27/9

med Jonas Höglund, VD på Kapitalinvest.

 

Varför fick de chefer sparken som hade slagit försäljningsrekord i New York Life, ett av USA:s största livförsäkringsbolag?

Cheferna på lokalkontoret i San Diego hade nämligen inte följt den struktur som är del av bolagets varumärke och policy. Säljer man för snabbt har man inte hunnit bygga relation och tillit och då riskeras det viktigaste företaget har - förtroendet för varumärket.

Wow, vilken föreläsning, vi grät, skrattade och fick lära oss något nytt. Nämligen att det går att sälja med hjälp av en stenhård och uthållig struktur och ... med hjärta. Även i den amerikanska iskalla finansvärlden.

Onsdagen  27/9 höll undertecknad och Jonas Höglund, VD på Kapitalinvest, en föreläsning på temat "Varumärket & Get Rich Slowly". Jonas talade från sitt hjärta och sina erfarenheter från bl.a. New York Life. Jonas lärde oss grunden för den struktur han själv jobbat och jobbar efter - Get Rich Slowly.

Var totalt ärlig, uthållig och transparent. Kräng aldrig, en kund ska vilja köpa själv - inte bli tvingad in i en affär. Och framförallt, behandla alla lika. Vill du veta mer så kontaktar du Jonas på Kapitalinvest. Han tar gärna ett möte oavsett din nuvarande situation. Läs mer om Kapitalinvest.

 

 

1. "Varumärket & Designing good life", onsdag 30/8

med Thomas Ek, superentreprenören bakom OBH Nordicas fantastiska tillväxtresa,

Tillsammans med sin bror Peter byggde Thomas Ek ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. Thomas Eks berättade om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Med ledord som innovation, design, mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt.

Med stort engagemang och med tydliga exempel delade Thomas med sig av sina erfarenheter och utmaningar under 32 års verksamhet. En spännande berättelse som ger lyssnarna energi och inspiration. Jag presenterade Stoltmodellen som enkelt och effektivt hjälper dig att både bygga och leva ditt varumärke.

Visste du att:

• OBH Nordica gick från 0% till 97% varumärkeskännedom på mindre än 7 år
• Företagets omsättning mer än 3-dubblades på 5 år
• Varumärket blev redan efter 6 år utvalt till ett av de 100 högst rankade “Superbrands” i Sverige (i konkurrens med alla internationella märken i alla branscher)
• 2010 blev bröderna Peter och Thomas Ek utnämnda till “Entrepreneur of the year” i Stockholm

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2017:

 

5. "Varumärket & Konsten att skapa världens bästa företag", onsdag 17/5

med Stefan Sebö

Stefan Sebö är en av Sveriges bästa och mest efterfrågade föreläsare och konsulter inom området affärsutveckling, försäljning, medarbetarutveckling och konsten att utveckla vinnande team. Han har skrivit flera böcker inom området och hans senaste bok, ”RESULTAT – Din guide till personlig framgång”, blev 2008 nominerad till årets ledarskapsbok och vald som bästa bok inom genren personlig utveckling.

Stefan summerade sin långa erfarenhet i temat "Konsten att skapa världens bästa företag". Undertecknad berättade om hur man bygger upp både företagets och sitt eget personliga varumärke. Stefan Sebö gav bl.a. svar på:

• Konkurrensen är idag stenhård. Vad är det då som gör att vissa företag blir vinnare och inte andra?
• Hur du måste inspirera och motivera för att göra succé som ledare.
• Varför det är viktigt att alltid leverera excellent service och 100% kvalitet.
• Hur man skapar en säljande kultur. (Alla är inte säljare, men alla säljer)
• Hur man gör för att skapa glädje i arbetet såväl som i sitt privatliv.
• Varför rätt attityd är viktigare än kunskap.
• Hur du skapar entusiasm & 100% engagemang, varje dag!

Klarar ditt varumärke telefontestet?

Den frågan startade en intensiv diskussion på frukostföreläsningen. Närmare 40 personer hade gjort det som de flesta aldrig gör. Nämligen att investera i sig själv och sin egen utveckling. Enligt Stefan så lägger ned mer pengar på att vårda bilen och köpa smink än att utveckla oss själva. Stefan öste sanningar ur sin gedigna erfarenhet och gav oss både tankeväckare och tankevändare. Aktivitet och engagemang slår det mesta konstaterades gång på gång. Visste du t.ex. att Walt Disney gjorde sju konkurser med sitt Disneyland. Sedan gick han till 102 banker för att låna en gigantisk summa till sitt nya projekt Disney World. För varje besök utvecklade han sin presentation och den 103:e banken såg samma vision och dröm som Walt. Och resten är historia. Vill du höra en föreläsning utöver det vanliga så ska du kontakta Stefan Sebö.

PS. Om du vill telefontesta ditt varumärke så gör du så här. Tänk dig att du ringer din drömkund. Vad svarar de när du presenterar dig? Utbrister de "Äntligen!" eller ber de dig, med skeptiskt tonläge, upprepa vem du är och var du kom ifrån? Starka varumärken tas emot med öppna armar och dito öron. Lev din dröm, bygg ditt varumärke. Då kan du få ständig högkonjunktur.

 

 

På bilden syns affärskonsulten Lars-Gunnar Wallin/Recanto, Dr Stolt, Sharon Kross och Kriss Kross/Frostlight och Kurt Larsson/Expanding Understanding. Tack alla för en energifylld morgon.

4. "Varumärket & Appen", onsdag 26/4

med Kristoffer och Sharon Kriss från Frostlight

Det var ett fullsatt frukostseminarium på temat Varumärket & Appen på K22 onsdagen 26/4. Herr och Fru Kross från Frostlight lotsade oss runt i apparnas förlovade land. En bra app är enkel, användarvänlig och, kanske framförallt, även tillgänglig offline. Ge värde, nytta och skapa engagemang så blir din app en riktig affärsmotor. Då seglar ditt varumärkesskepp i sol och medvind.

För drygt fem år sedan visste ingen vad en app var. Idag svämmar de över i våra mobiler och är dessutom en ny och gigantisk bransch. Bara i Nordamerika arbetar 360.000 personer inom appindustrin. Ett slående exempel på digitaliseringens konsekvenser och möjligheter. Men hur står det idag till med appbranschen? Och varför ska man ha en app?

Det och mycket mer berättade Kristoffer och Sharon Kriss från Frostlight Solutions om. De är en av veteranerna inom området och har hjälpt uppdragsgivare som Unicef, Kvalitetsbygg, JC Decaux, klädmärket Röhnisch, Cloud EDI och många fler. Vi gick bl.a. igenom

- Vad är en app?
- Hur fungerar en app?
- En app, mer levande, mer interaktiv
- Visa olika exempel
- Checklista, behöver du en app?
- När webbsida, när app?
- Utvecklingsprocessen

Jag berättade om Stoltmetoden och hur det går att få ännu större utväxling på sitt varumärke och sin kommunikation genom att använda appen som en del av sin marknadsföringsmix. Kontakta Frostlight om du vill ha en kostnadsfri timmes rådgivning kring dina appfunderingar.

 

 



 

På bilden syns Bo Lundberg, Henrik Bergkrantz, grafisk oberoende expert på BMD Agency, Anna Hekkala, Nordax och Kurt Larsson, Work For You och kroppspråksexpert

3. "Varumärket & Den unika profilen", onsdag 22/3

med den prisbelönte världsillustratören och designern Bo Lundberg

Vem kan se skillnaden bilar idag? De flesta märken är extremt lika varandra. Mode, design och formgivning. Alla leker Följa John men alla vill vara unika. Men blir bara lika. Fegheten brer ut sig. Men det går att med en genomtänkt strategi bygga ett unikt visuellt kroppsspråk.

I en värld där varumärken, varor och tjänster blir allt mer identiska är det svårt att sticka ut och ha en unik profil. Det finns en nästan outnyttjad möjlighet för den som förstår dess fulla potential. Nämligen det unika illustrationsmanéret. Jag har haft förmånen att känna Bo Lundberg sedan vår tid som klasskamrater på Berghs School of Communiaction för mer än 30 år sedan. Redan då var han en fullfjädrad illustratör som det bara tog nåra år för att hitta och utveckla sin stil. Idag har Bosse i många år jobbat internationellt för kunder som Wallpaper Magazine, Vogue, Elle, Escada, Coca Cola, MTV och Rolls-Royce. Men han har förstås även hjälpt många i Sverige som Arla, SAS, Systembolaget, Volvo, ICA och Djurgårdens IF.

Bo Lundberg gav exempel på hur man bäst bygger upp en unik grafisk profil och hur man som uppdragsgivare ska tänka för att få ut mest och bäst av en illustratör och grafisk formgivare. Jag berättade hur det går att få ännu större utväxling på sitt varumärke och sin kommunikation genom att använda illustration och profilerande medveten design. Och berätta om Stoltmodellen. Och varför alla måste förtjäna sin uppmärkasmhet. Megafoner och krokodiler kommer inte överleva.

 

 

2. "Varumärket & Den effektiva förändringsledningen", onsdag 22/2

med Anders Wide, managmentkonsult och expert på förändringsledning

Det enda vi med säkerhet vet om framtiden är att den kommer förändras. Och det snabbt. Är du redo? Anders Wide är certifierad förändringsledare och har lång erfarenhet av att leda processer som utvecklar och effektiviserar organisationer.

Anders har hjälpt Svenska Rymdbolaget, Vattenfall, Länsförsäkringar, Samsung bara för att nämna några. Anders kommer ge grunderna för förändringsledning och hur man mäter mognadsgrad och inställning till förändring i organisationen. Är man medarbetare eller motarbetare? Är man en varumärkes-ambassadör? Är man en kulturbärare?

Anders Wide presenterade verktyg för förändring, innovation och problemlösning. Dessutom kommer lyfte det utmaningar som är vanligast och hur man undviker de vanligaste fällorna. Jag berättade hur man kan kraftsamla och skapa samsyn och engagemang för varumärket genom Stoltmodellen.

 

Foto av eminente Jannis Politidis. Stort tack!

1. "Varumärket & Konsten att sälja med kärlek",
onsdag 25/1

med Peter "Peppe" Ekmark, utbildare, talare, författare inom sälj- och ledarskap, tillika extremt framgångsrik fd försäljningschef på MTG

Festligt folkligt, fullsatt. På grund av att det blev mer än 90 anmälda var vi tvungna att flytta seminariet till Hotell Hilton vid Slussen. Kul!

Peter "Peppe" Ekmark är erkänt duktig på att hjälpa människor och företag att nå sina mål och drömmar. Efter många framgångsrika år som entreprenör, företagare och försäljningsdirektör på bl.a. Metro och MTG vill han nu dela sin kunskap med fler. I oktober 2016 fyllde Peppe salongen på Rival när han släppte sin första bok "Pojken som levde sina drömmar". Nu kommer uppföljaren "Sälja bra eller sälja bäst - hur du hittar nyckeln till kundens hjärta" och ur presenterade Peppe valda delar på frukostseminariet.

Försäljning är ofta ett företags trånga sektor. All framgångsrik försäljning har entusiasm och energi som viktigaste motor. Steg för steg berättar Peppe om vad som behövs för framgångsrik försäljning. Han använder sig av många och spännande utmaningar från sin egen verklighet som målande exempel.
Peppe gav konkreta råd, tips och exempel på hur man bygger säljare och säljteam som är motiverade, engagerade och extremt lönsamma. Tack vare alla Peppes egna misstag och framgångar kan han idag med stolthet och kraft säga att han har knäckt koden till både framgångsrik försäljning och succéfyllt ledarskap. Det berättade han om på frukostseminariet och det kan du läsa om i hans nya bok "Sälja bra eller sälja bäst". För allt, är ju som vi vet, möjligt bara DU vill.
Jag berättade om Stoltmodellen som hjälpt många att få en struktur och strategi för varumärkets kultur, sälj och marknadsföring. Ett starkt, ärligt och väldefinierat varumärke är grunden för allt relationsbyggande. Det är därför som allt måste hänga ihop - erbjudandet, kulturen, marknadsföringen och försäljningen.

Läs mer om Peppe här.

 

 

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER HÖSTEN 2016:

 

Stort tack till eminente fotgraf Jannis Politidis. Jag rekommenderar honom varmt.

11. "Varumärket & Det digitala mötesrummet",
torsdag 15/12

Med Fredrik Petersen på ITO Nordic

Det finns ingen starkare kanal än det personliga mötet. Där kan vi se, höra och läsa av varandra. Där är det lättare att förstå och bli förstådd. Där kan vi på det effektivaste sättet bygga förtroende, tillit och attraktion. Det är i mötet som de starkaste relationerna byggs. Det gäller för varumärken och individer. MEN. Fler och fler hinner inte med alla möten. Och många blir stressade av möten med oklara syften. Hur gör man för att hinna med? Hur gör man för att skapa effektiva möten?


En smidig lösning är att använda sig av det digitala mötesrummet. Därför bjöd vi in till denna frukostföreläsning som med utgångspunkt videomöten också visar hur man i det digitala mötesrummet idag kan se, höra, prata, chatta med varandra. Från i stort sett alla plattformar och inte minst från mobilen. Med hög kvalitet. Dessutom kan man hantera och dela dokument. Ulf Bergman från Stolt Kommunikation berättade om Stoltmodellen, en metod som hjälper alla medarbetare att bygga och leva sitt varumärke och Fredrik Petersen från ITO Nordic presenterade teknik och tankar som skapar effektiva digitala mötesrum. Vi gav konkreta råd, tips och verktyg som hjälper dig att skapa energifyllda och väl fungerande möten både digitalt och i realtid.

ITO Nordic erbjuder i dag komplett system för effektiva digitala mötesrum. De är extra starka på videomötessystem som passar utmärkt för organisationer och företag som har medarbetare och kunder på fler orter, vill minska resekostnaderna och minska miljöpåverkan. Systemet fungerar för små och stora konferenser, interna möten, kundmöte, utbildning och egentligen vid alla tillfällen då man behöver se varandra i ögonen och kommunicera effektivt.

Den här gången var vi tillfälligt på United Spaces på Klarabergsviadukten 63.
Kontakta gärna ITO Nordic och Fredrik Petersen för mer information. Här bifogas Fredriks presentation. 161215_Det_digitala_motet.pdf

 

 

 

Beställ den kostnadsfria checklistan "Den grafiska djungelboken" fylld med råd. tips och kunskap som hjälper dig göra rätt när du beställer trycksaker. Kontakta också gärna Henrik för rådgivning. Det första mötet kostar ingenting.

10. "Varumärket & Trycksaken", torsdag 24/11

med Henrik Bergkrantz från BMD Agency, oberoende grafisk expert

Är trycksaken död? Har den digitala världen tagit över helt? Tvärtom, trycksakerna är viktigare än någonsin men de måste användas rätt. En effektiv trycksak hamnar i rätta händer, blir sparad och tränger igenom bruset. Och de har något som vi människor älskar, den tilltalar våra sinnen. Vi blir bekräftade som levande varelser. Den kan attrahera synen, lukten, känseln och faktiskt också hörseln.

En bra trycksak kommer man ihåg och den stärker varumärket. Och den säljer. Om detta och en hel del till berättade jag och min gästföreläsare Henrik Bergkrantz om på frukostseminariet ”Varumärket & Trycksaken” torsdag 24/11. Vi delade med oss av kunskap och handfasta tips på hur du kan hitta rätt i trycksaksdjungeln och hur du väljer rätt trycksak för att stärka ditt varumärke. Henrik är oberoende grafisk expert och driver BMD Agency.

Hans löfte är ”Jag levererar trycksaker som bygger relationer, stärker varumärken och skapar förtroende. Till rätt pris, i rätt tid och med rätt syfte. Hur kan jag hjälpa dig?”

Kontakta gärna Henrik för rådgivning och diskussion. Ett första möte kostar inget. Och kom ihåg att beställa "Den grafiska djungelboken". Den är kostnadsfri och du får checklistor, råd, tips och viktiga frågor du bör ställa dig innan du beställer trycksaker. Här är Henriks presentation från frukostseminariet. BMD_Agency_K22_2016-11-24.pdf

 

 

9. "Varumärket & Designen", onsdag 26/10

med Sven Ljung från Sven Ljung Design.

Det engelska ordet "brand" kommer från fornnordiskans brand som betyder just brännmärka. Det moderna varumärkestänkandets ursprung är kommer ur behovet av att särkilja sina redskap, boskap och vapen. Idag behöver den som vill få ut sitt budskap inse att precis allt man säger och gör påverkar rykte, tillit och attraktionskraft. Första intrycket av ett företag får man oftast av ytan och dess design. Skickar man rätt signaler? Design är funktion. Design är attraktion. Design är lönsamhet. Riktigt god design är tydlig och skapar lust, glädje och lyskraft. Och utvecklar affärerna.

Sven Ljung från Sven Ljung Design har en lång erfarenhet av att arbeta som grafisk formgivare och har en extra stor kärlek till logotyper och bokomslag. Han ser på designen som ett verktyg för att bygga förtroende och attraktion. På vårt gemensamma frukostseminarium satte jag in designen i ett helhetsperspektiv och Sven gav bakgrund och inspirerande exempel på goda logotyper och attraktiv design. Besökarna fick få konkreta tips på hur ddet går att kan bedöma kvaliteten i en logotype, vad du bör tänka på när du ska använda den och hur den kan hanteras och utnyttjas mest effektivt. Den sammanfattningen kan du läsa här. pdfStolt_frukostSLD_30min.pdf  Och här kan du hitta Svens hemsida.

 

 

8. "Varumärket & Livskraften", onsdag 28/9

med Johanna Bjurström, coach, föreläsare, utbildare inom sport och hälsa.

 

Passion och engagemang är några av de absolut mest relationsstärkande egenskaperna som finns. Men hur gör man? Energi attraherar. Och ger livskraft. En som vet hur man gör och som har mycket passion är Johanna Bjurström. Hon var på väg mot karriär som fotbollsproffs då en allvarlig knäskada krossade hennes drömmar. Men Johanna reste sig snabbt och tog med sig erfarenheterna från sin elitsatsning och har de senaste åren omvandlat dessa kunskaper till stärkande utvecklingsprocesser.

Johanna kallar sig för ”hälsohero” som bl.a. inspirerar, utbildar, coachar och föreläser. Hon gav med utgångspunkt från sina 10 nycklar konkreta tips och verktyg som fungerar. Johanna sätter fysisk och psykisk hälsa i ett helhetsperspektiv som hjälper människor till en hållbar hälsa och livsstil. Då orkar man leva för att nå sina drömmar. Och bygga sitt varumärke.

Här kan du se en pdfdokumentation av Johannas föreläsning. Och här kan du läs mer om Johanna Bjurström, hälsoheron.

 



7. "Varumärket & Storyn", torsdag 25/8

med Matts Heijbel från Storytellers

Befolka varumärket, verkligheten duger. Det är en av de bästa pay-offer jag känner till och det är bara en sak jag inte gillar - jag har inte kommit på den själv. Han som myntade uttrycket är min vän och kollega på K22, Matts Heijbel. Han brukar också kallas Sveriges Mr Storyteller och menar att våra förmåga att berätta historier har gjort oss till människor. Och lägerelden har varit den naturliga mötesplatsen.

Matts var den som först förde in tankarna på Corporate Storytelling och Storytelling in and about organizations i Sverige. Sen 1999 fokuserar han helt på Storytelling. Han har han med sin bakgrund som journalist och författare med socialantropologisk samarbetat med 100-tals företag och organisationer i Sverige och internationellt. Privata, offentliga och ideella. På senare år alltmer också inom EU-sfären på olika sätt. 10.000-tals människor har hört hans föreläsningar och seminarier. Våren 2014 kom tredje upplagan av hans bok "Storytelling befolkar varumärket".

Torsdag 25/8 berättade Matts om hur man hittar sina storys i företaget genom att använda Heijbelmetoden och jag kompletterade med att visa hur dessa storys kan användas i kommunikation. Vi tror bägge på att det är människor och de goda historierna som bygger förtroende och attraktion på ett sätt så att det når fram till människors hjärtan. Vi människor har alltid samlats kring lägereldarna och där berättat för varandra sagor, historier och tankar. Det gör vi fortfarande även i sociala medier. Eller som Matts säger, sociala medier är egentligen bara ännu en lägereld kring vilken vi samlas. Som vi alltid gjort. Seminariet var mycket välbesökt och uppskattat. Ett drygt 40-tal nyfikna bidrog med en laddad stämning kring lägerelden på K22.

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2016:

 

 

6. "Varumärket & Värdegrunden", onsdag 15/6

med Rolf Kenmo från HumanGuide

Vad är det egentligen som styr ett företag? Strategier och budget? Marknad och trender? Design och produkter? Sanningen är att det som styr en organisation är värderingar och värdegrund. Till 90% enligt forskningen. Och det är de begreppen som är avgörande för lönsamheten.

En del kallar det för det som sitter i väggarna. Andra kallar det för värdegrund, det uttalade och informella ramverk, som ger energi till ett företag för att överleva och växa. Ett företag där människor trivs. Där människor har en samsyn. Där människor mår bra och kan påverka sitt arbete och sin utveckling. Tillväxten kommer inifrån. Produkter kan kopieras, men kultur och människor är unika. Ericssons teknik kan stjälas, men IKEAs kultur, logistik och värderingar är mycket svårt att kopiera. Många har försökt och misslyckats. Med andra ord, den organisation som har en levande och välförankrad värdegrund, får en stabil plattform för sin organisation.

Rolf Kenmo, som har utvecklat HumanGuide®-koncepten, är ingenjör, entreprenör och har lång erfarenhet från IT-branschen. Rolf har under många år utvecklat koncepten, som hjälper individer och företag/organisation att hitta sig själv, sin identitet och sin värdegrund. Kärnan är ett personlighetstest och en organisationsanalys. Dessa genomförs digitalt och i workshopform. Företaget u-blox AG i Schweiz använder koncepten sedan 2003 för rekrytering och bemanning. Vid starten var de ett 40-tal anställda och nu över 750 samt finns på 22 platser globalt. Omsättningen 2015 var 3,2 miljarder svenska kronor.

I Brasilien finns agentföretaget RH99 för digitala tester, som sedan 2001 har framgångsrikt utvecklat användningen av HumanGuide-koncepteten i landet. Vid senaste årsskiftet hade det gjorts 116 000 tester.

Onsdag 15/6 berättade Rolf om vilka fördelar, som finns för alla organisationer och människor att definiera sin värdegrund. I HumanGuide-koncepten ingår ett beprövat och lättanvänt koncept för att hitta denna värdegrund. Det handlar alltså om att hitta och inte hitta på;-) En stabil värdegrund och kultur är basen för alla varumärken. Både det personliga och för den större organisationen. Jaget bygger laget och laget lyfter jaget. Bägge delarna behövs. Endast en person med tydlig självbild och kan med engagemang bidra till att bygga och utveckla en organisation. Och en organisation, som inte definierat sin själ, bygger sällan starka varumärken. Undertecknad och Rolf reddde ut begreppen kring varumärke och värdegrund. Eller, som någon sa, ”Culture eats strategy for breakfast”...

Här kan du ladda ned Rolf Kenmos pdfTrademark_HumanGuide_160615_se.pdf

Kostnadsfritt personlighetstest.

Rolf Kenmo erbjuder ett kostnadsfritt personlighetstest för dig som är intresserad. Anmäl ditt intresse mailar Rolf Kenmo en instruktion på hur du går tillväga. Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

5. "Varumärket & Framtidens webb", onsdag 25/5

Robert Hallgren från webbyrån The Generation

Din hemsida är, och kommer fortsätta vara, ditt hjärta och din motor i all marknadsföring och försäljning. Även i framtidens ultradigitaliserade tid. Och att den fungerar i mobilen blir allt viktigare. Men är din hemsida anpassad att möta omvärldens allt högre krav? På funktion, snabbhet, relevans, användbarhet och tydlighet? Är det en levande och engagerande sida? Ger den besökaren nytta, nöje, värde, glädje? Eller är din hemsida ett dammigt broschyrställ i digital form?

Kraven på snabb och relevant information kommer bara öka. Om du inte fångar intresset på några få sekunder försvinner besökaren snabbare än en löning. Enligt Google anser 65% av konsumenterna relevant information i rätt ögonblick är viktigare än lojalitet mot ett specifikt varumärke. Därför måste din hemsida kunna fungera där konsumenterna är. I datorn. På paddan. Och inte minst i mobilen.

Robert Hallgren, som är VD på webbyrån Generation, delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter av hur du kan agera och attrahera för att få fler och mer positiva kontakter. Robert gav konkreta tips på hur du kan ta tillvara de viktiga mikroögonblicken i köpprocessen som är det nya slagfältet för varumärken. Jag visade hur du på ett strukturerat och hållbart sätt kan bygga ditt varumärke genom att använda dig av StoltMetoden.

Om allt detta berättade vi på edet fullsatta frukostseminariet "Varumärket & Framtidens webb” på K22/Krukmakargatan 22 onsdag 25/5 kl 8-9.30.

Här en länk till webbyrån The Generation och här är en länk till Roberts presentation.

 

 





På bilden syns Eva Waitzfelder, Micke J:son Lind från Amesto Translations, Kalle Krokodil, Sten R Andersson och Moa Sundström.

4. "Varumärket & Globaliseringen", onsdag 27/4

med Michael J:son Lindh från Amesteo Translations

Världen står och knackar på din dörr. Är du beredd att möta den? Har du en hemsida så är det möjligt att bredda din marknad från den i Sverige på 10 miljoner till den i världen på 7 miljarder. Om du gör rätt.

Det innebär dels att du behöver ha en digital marknadsföringsstrategi så att man kan hitta dig och att du måste ha en hemsida, och annat kommunikationsmaterial, som är översatt till fler språk. ”Min marknad är inte hela Sveriges befolkning och inte hela världen” menar en del. Det är ett snävt synsätt.

I och med att jorden blir mer och mer digitaliserad så blir den också mer och mer globaliserad. Och alla budskap i cyberspace kan sprida sig som en löpeld på en nanosekund. Har du en hemsida så är du tillgänglig för hela världen. Där bygger du ditt varumärke och där kan du göra affärer. Om du vill. Din framtida bästa kund kanske blir tipsad av någon som varit inne på din sajt och berättat om just ditt erbjudande. Kontakt uppstår, affärsprocessen är igång. På ett nyligen genomfört seminarium hos Stockholms Handelskammare så framkom det dock att Sveriges företag är långt efter stora delar av den övriga världen vad det gäller att ha utvecklat sina digitala kanaler så att de är flerspråkiga och tillgängliga. Hur ser det ut för dig?

Michael J:son Lind är Key Account Manager på Amesto Translations. Han var min gästföreläsare på det frukostseminariet ”Varumärket & Globaliseringen” onsdag 27/4. Michael gav konkreta råd och tips på vad du bör tänka på inför ett översättningsarbete.

1 700 företag anlitar årligen Amesto som menar att ett företag som använder rätt ord och budskap får ett försprång i världen. I Amestos nätverk finns översättare med gedigna kunskaper inom praktiskt taget alla branscher. Amesto Translations har varit med i framtagandet av en europeisk standard för översättningstjänster. Standarden hjälper kunder och översättningsföretag att veta vilka krav som kan ställas på en professionell översättning. Amesto Translations består av 80 medarbetare och i deras nätverk finns över 2000 modersmålsöversättare som de samarbetar med. De har sin bas i Skandinavien, men kan översätta till alla språk som har ett skriftspråk. Amesto har dessutom 99,97% nöjda kunder.

Här kan du läs mer om Amesto Translations.

 

 



På bilden syns från vänster syns Joakim Harping, dagens gästföreläsare på temat "Varumärket & Lönsamheten", Titti Wiklund från Spin On, intill henne Ulrika Sandborg från Sandborg & Co säljkonsult och medförfattare med Joakim till boken "Marknad vs Sälj: Uppgörelsen". Längst till höger syns Johannes Mårlöv från Coffe Cow som levererar färskt, krav- och rättvisemärkt kaffe på olika event, festivaler och mässor.

3. "Varumärket & Lönsamheten", onsdag 23/3

med Joakim Harping från Affärsakademien

Vad gör de riktigt lönsamma företagen för att bli riktigt lönsamma?

Det var något som Joakim Harping från Affärsakedemin berättade om på frukostseminariet "Varumärket & Lönsamheten" onsdag 23/3. Svaret är att det lönsamma företaget lyckas behålla sina kunder, medarbetare och leverantörer längre än andra. Detta har bevisats bl.a. i forskning genomförd av Professor Emeritus James L Heskett vid Harvard Business School som Joakim har samarbetat med.

Hur gör de lönsamma företagen? De bygger förtroenden genom att ständigt hålla sina löften OCH de visar äkta engagemang i sina kunder. Så lätt att säga, så svårt att göra. Dessutom slog Joakim hål på sju vanliga myter om kundlojalitet och gav oss ett antal bra exempel på företag som lyckats. Hur vårdar du dina kunder och medarbetare? Vill du veta mer om Joakim och Affärsakademin går du in på denna länk.

Vi har länge trott att det handlar om att göra kunder nöjda, men det räcker inte långt. Nöjdhet är idag en hygienfaktor som inte har någon större betydelse för kundernas vilja att stanna. Det handlar om två andra helt avgörande parametrar och den första av dessa är FÖRTROENDE. För att kunderna skall fortsätta att vara kunder och fortsätta att köpa krävs förtroende och den andra parametern som styr kundernas vilja att stanna kvar och utvecklas.

Joakim Harping från Affärsakademien har varit verksam inom tjänstesektorns branscher: Resor, Restaurang/Catering, Hotell, och Media. I företag som Snöresor, Compass Group, Home Hotel, Svenska Dagbladet och Aftonbladet, har erfarenheter om försäljning, entreprenörskap, inköp, och ledarskap hämtats. Förmågan att förmedla kunskap och pedagogik kommer från år som lärare på bl.a. IHM, Företagsuniversitetet, Medieinstitutet och Affärshögskolan.

Joakim är författare till böckerna ”Myten om den lojala kunden” 2008, ”Grunden till framgångsrik försäljning inom media” 2012, ”Grunden till framgångsrik försäljning B2B” 2012 och ”Det luktar Solna Vikings, Hållbar framgång” 2012. (tillsammans med Lennart Strandberg) och nu senast är han medförfattare till boken "Sälj vs Marknad - Uppgörelsen". Joakim genomför främst uppdrag inom kundförvaltning och undervisar inom kundförvaltning, kundvård, CRM, försäljning, KAM, Förhandling, Inköp och ledarskap.

Joakim genomför dessutom regelbundet egna frukostseminarier. Nu närmast är det två nya mini-seminarier på temat "Dagens köpbeteenden sätter helt nya krav på säljbeteenden" tisdag 31/3 och tisdag 7/4. Rekommenderas varmt. Läs mer www.affarsakademien.se. Här kan du också anmäla dig till Affärsakademiens inspirerande nyhetsbrev.

 



2. "Varumärket & Den digitala marknadsföringen",
onsdag 24/2

med legenden Mats Ståhle från Just Value

Mats Ståhle är en levande legend inom digital marknadsföring. Men han fastnar inte i cyberspace. Han är dessutom en av Stockholms flitigaste affärsnätverkare och så uppskattad att han blev framröstad som Årets Nätverkare år 2014. Då ska man veta att det finns mer än 900 nätverk i Stockholm. Vi är många, bland annat undertecknad, som fått höra Mats klassiska avslutning efter sin presentation ”När marknaden suger är Google det enda som duger”. Ofta hjälper alla nätverksmedlemmar till med formuleringen så det blir en mäktigt engagerad kör. Det kallar jag framgångsrikt varumärkesbyggande. Numera driver Mats tillsammans med ett antal kollegor Just Value som berättar så här om sig själva: ”Vi är vad vi heter. Vi skapar värde genom att bara göra det som är viktigast. 

Vi är en samling marknadsförare med expertis både av mänskligt beteende på internet och den tekniska expertis som behövs för att ligga på framkant inom den snabba utvecklingen av sökmotorerna. 

Vi har själva varit kunder så vi vet med stor sannolikhet vad våra kunder behöver, och inte behöver, för att marknads-föringen ska bli begriplig och lönsam. 

Vårt sätt att samarbeta med kunderna utmärks av enkelhet, engagemang och lyhördhet. 

Det viktigaste för oss är att ni som kund får fler och rätt affärer. Våra specialistområden är Digital marknadsföring, Sökannonsering, Sökoptimering och Webbutveckling."

Om allt detta berättade Mats på "Varumärket & Den digitala marknadsföringen” på K22/Krukmakargatan 22 onsdag 24/2 kl 8-9.30. Jag gick igenom om hur varumärket kan vässas och lyfta i cyberspace genom StoltMetoden. Mats fördjupade tankarna bakom hur du kan bygga upp din hemsida och din digitala marknadsföring så att du får en effektiv säljare på nätet. Som aldrig sover.

 

 



 

1. "Varumärket & Rätt rekrytering", onsdag 27/1

med Björn Bergström på XLNT Search

Ska man bygga varumärke behövs det rätt medarbetare som förstår affärsidén och kan leva den på ett varmt och karismatiskt sätt. Äkta och ärligt. Man kan med fog säga att rätt medarbetare ökar lönsamheten. Så är det bara. Men hur gör man? En felrekrytering kan kosta miljoner. Hur man bygger varumärke och rekryterar rätt kommer vi berätta mer om på nästa frukostföreläsning onsdag 27/1 2016.

Björn Bergström är professionell headhunter samt VD på XLNT Search. Han har mer än 17 års erfarenhet av att hjälpa företag med rekryteringar allt från börsnoterade bolag till små ägarledda bolag. Till idag har XLNT genomfört mer än 1800 rekryteringar till mer än 400 företag. Björn har mer än 25 års erfarenhet i näringslivet som VD, försäljningschef, säljare och egen företagare. Det Björn inte vet om rekrytering är inte värt att veta. Under dessa år har han byggt upp ett stort kontaktnät. Som person är Björn utåtriktad med en hög social kompetens. Hans passion är idrott i alla former, bl. a. fotboll där han varit aktiv på elitnivå. I Björn får du en skicklig ledsagare mot drömjobbet. Med den erfarenhet han har så vet han vad arbetsgivare söker efter när de rekryterar personal. Björn gav värdefulla råd och tips om hur du gör rätt rekrytering och jag berättade om vad som krävs för att få alla medarbetare att både bygga och leva sitt varumärke.



 

 

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER HÖSTEN 2015:



10. "Varumärket & Den profilerande bilden", tisdag 9/12

med Lasse Hallström fotograf på Visio.

Bilden blir allt viktigare del av av budskapet. En del säger t.o.m. att det är bilden som bär budskapet. Hjärnforskare menar att vi tänker i bilder och det är först då vi omformat ett budskap till någon form av bild som vi på djupet förstår innebörden. Samtidigt lever i en tid där alla verkar tro att de är fotografer och acceptansen för dålig bildkvalitet bara växer. "Lägg ut något, vad som helst, bara det är en bild" verkar vara ett förhärskande stridsrop. Fullständigt livsfarligt för den som vill ha koll på sin profil och sitt varumärke. Bildens betydelse för varumärket blir därför allt viktigare. Lasse Hallström är en erfaren fotograf, fotolärare och driver även en bildbyrå under namnet Visio. Han berättade om hur han ser på den goda bilden och vad det är som skiljer en bra bild från en sämre. Hur kan man hitta en egen och profilerande ton i sitt bildspråk för att förstärka sin profil och sitt varumärke? Och vad bör man tänka på inför valet av bilder? Årets sista frukostseminarium "Varumärket & Den profilerande bilden" gick av stapeln på K22/Krukmakargatan 22 onsdag 9/12 kl 8-9.30. Jag bjöd på frukost, expertis, kunskap, inspiration och nätverkande.



9. "Varumärket & Det interaktiva spelet", tisdag 1/12

med Posh Industries

I denna reklamtrötthetens tidevarv är det viktigare är någonsin att kunna skapa engagemang, väcka nyfikenhet och få människor att stanna till hos just ... dig. Speciellt där människor möts och bruset är extra högt. Som på mässor och events. Få kan göra det bättre än Farre och Jenni på Posh Industries. De och deras team har i många år skapat fantastiska interaktiva lösningar för events, mässor och showrooms. Deras mission är att skapa coola och spektakulära digitala lösningar som gör deras kunder till den självklara medelpunkten på alla möjliga och omöjliga events. I smått och i stort. Både före, under och efter insatsen.

Poshs digitala lösningar har hjälpt uppdragsgivare som t.ex. Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), Forsen Projekt, PS Communication, Stockholm Business Region, Stockholm Visitors Board, Mediatec, Systembolaget, Xylem (ITT Water & Wastewater), Carbon White, Fotografiska, Newsec, Mitsubishi, Step2 Communication och Abbamuseet. Posh ser till helheten och rör sig obehindrat mellan multitouch skärmar, back projections, 3D, och andra high-tech lösningar. Mobilanpassning och hemsidesfördjupningar är ofta en del av helhetslösningen. Mottot för Posh Industries är "Beat Spectacular" vilket visade och berättade mer om på vårt gemensamma frukostseminarium "Varumärket & Det interaktiva spelet" tisdag 1/12. Den gamla sanningen se, höra, göra är lika med äga har aldrig varit sannare än i lösningar från Posh Industries.

Här kan du se deras presentation.

Posh_Keynote_nov_2015_Jenni.pdf

 

 





8. "Varumärket & Din personliga stil", onsdag 25/11

med Betsabe "Betsi" Vivanco Goldberg från stilkonsulten Be Yourself

Allting kommunicerar, allt påverkar ditt varumärke. Betsabe "Betsi" Vivanco Goldberg från stilkonsulten Be Yourself berättar på nästa frukostseminarium om hur du kan uttrycka dig själv och hitta din personliga stil som stärker både dig själv och ditt varumärke. Be Yourself´s grundtanke är att skapa mer medvetenhet kring oss själva.

Oavsett rollen vi har i arbetslivet eller privat har vi något gemensamt alla människor och det är att vi alla är unika. Be Yourself hjälper företag och privatpersoner med Strategisk Klädsel. Att hitta din personliga stil möjliggör för dig att kommunicera säkrare i olika situationer och därmed påverka hur andra uppfattar dig och ditt företag.

Att bli mer medveten som sitt yttre och dess betydelse är avgörande i viktiga affärs-sammanhang i dagens hårda konkurrens. All försäljning handlar i grund och botten om förtroende och om att bygga relationer. Konsten är att låta kläderna tala på ett sätt som understryker ditt budskap gör att du blir tagen på allvar och därmed skapar du även förtroende. Kläderna du bär talar nämligen sitt eget språk, lyssna på någon som talar detta språk. Och på detta språk är Betsi expert.

På "Varumärket & Din personliga stil" på K22/Krukmakargatan 22 onsdag 25/11 berättade jag om varumärkesstrategi och Betsi fördjupade våra kunskaper om hur vi kan uttrycka oss ännu mer varumärkesstärkande med vår personliga klädstil.

Dessutom tipsar Betsi om undersökningen om färgernas betydelse hittas här bland många andra studier om färg. (De är på svenska). Läs mer.

Sist men inte minst erbjuder Betsi en Stilkonsultation som ska bokas under decembermånad men nyttjas när man vill.
Den kostar normalt 1500:-. För deltagarna på frukostseminariet är priset  990:- för 90 minuter hos Betsi. Du får veta vilka former som passar dig, färger du bör undvika, och hur du i framtiden shoppar smartare.

Här är Betsis presentationsbilder.

Din_stil-Ditt_verktyg-kort.pdf

 

Sofia Hellsten, grundare Early Arts, Lars Sjöström, Virgo Konsult och Caroline Karlsson från JCI, Junior Chamber International

7. "Varumärket & Konsten", tisdag 10/11

med Sofia Hellsten, grundare Early Art

Tänk kreativt. Tänk nytt. Satsa på innovation. Utveckla. Uppfinn. Gör något!!!!
Kraven ökar på alla företag att tänka nytt. Produkter och tjänster blir allt mer lika och det som gör skillnaden är, ja vaddå? Det är idéerna, uttrycket och människorna som är skillnaden. Men hur gör man? Early Art är ett koncept som låter konsten möta människor på lite annorlunda tider och kanske lite annorlunda platser. Konst som inspirerar, visar på nya vägar, släpper in luft, ljus och tankar som gör att man kan själv kan komma ut ur bekvämlighetszonen och får mer helikopterperspektiv. Idén med Early Art är att man ska få någon form av konstupplevelse redan på morgonen så att man börjar dagen i ett nytänkande tillstånd. Det är på morgonen som man är som mest öppen. Man är som ett oskrivet blad och har inte dagens händelser och stress i huvud och kropp som man kan ha efter en intensiv arbetsdag. Att möta nya och utmanande uttryck redan tidigt kan ge energi som varar hela dagen. Och hela veckan. Det berättade Sofia Hellsten, grundare av konceptet Early Arts, om på frukostseminariet "Varumärket & Konsten" tisdag 10/11. Och jag visade och berättade om hur konsten och det konstnärliga uttrycket kan stärka varumärken och bygga en ännu starkare profil. Anmäl dig till deras nyhetsbrev. Då blir du inbjuden till deras kostnadsfria evenemang. Tänk nytt. Tänk konst. Tänk frukostseminarium. Läs mer om Early Art här.

 

Rolf Svensson, Svensson Innovations, Marko Latva-Nevala a.k.a. Tips Fråncoachen och Kesrtin Nyström Balsam Konsult

6. "Varumärket & Det goda samtalet", onsdag 28/10

med Kerstin Nyström från Balsam Konsult

Dialog kallas ibland konsten att tänka tillsammans. Vilket inte alltid är så lätt. Monologer, megafonprat och envägskommunikation är alltför vanligt förekommande. Vilket ofta leder till missförstånd och känslor av att inte bli sedd, hörd och bekräftad. Vilket är en av människans starkaste drivkrafter. Forskningen visar att människor som känner delaktighet och är medskapande både är effektivare och har det roligare på jobbet. Det goda samtalet mer är nyckeln till utveckling. Hur många gånger händer det inte att vi pratar förbi varandra trots att bägge parter har de bästa av avsikter. Varför blir det så och vad kan vi göra åt det? Hur kan vi göra för att skapa plats för det goda samtalet även i stressade och utsatta situationer? För att kunna förstå andra behöver man förstå sig själv. Det och en del annat berörde Kerstin Nyström från Balsam Konsult när vi hade vårt gemensamma seminarium "Varumärket & Det goda samtalet" onsdag 28/10. Varumärken byggs av människor med samsyn och stolthet. Dit når man bara om man kan och vill tala med och förstå varandra. Kerstin Nyström är beteendevetare fil kand och diplomerad samtalsterapeut i psykosyntes. De senaste 14 åren har hon arbetat som terapeut, utbildare och föreläsare på egna företaget Balsam Konsult.

För att bygga hållbara relationer behövs det möten där det goda samtalet står i förgrunden. Varumärken byggs av människor och affärer görs av människor. Inte av företag. Det är i mötet och i det goda samtalet och i positiv dialogen som tillit och attraktion uppstår vilket är grunden för alla affärer. Då är det viktigaste att du har en ärlig självbild. Inse, förstå ochacceptera du är en komplex individ med massor av plus och minus. Men låt inte dina negativa sidor styra samtalet. Det näst viktigaste är att lyssna och lyssna aktivt. Var öppen, ställ öppna frågor, var nyfiken, döm inte, värdera inte och sök det positiva som förenar. Den sista punkten som skapar grunden för det goda samtalet är tid. Ge dig och din samtalspartner tydligt med tid och möjlighet att tala, fråga, diskutera och fundera. Det goda samtalet behöver andrum, livsrum och tid. Där byggs goda relationer som leder till utveckling. Tack Kerstin och alla deltagare för en inspirerande och energifylld morgon. Läs mer om Kerstin och följ hennes kloka blogginlägg. Klicka här.

 

 

5. "Varumärket & Affärsmodellen", tisdag 20/10

med Erica Toft från Silverdal Innovation Network

Erica Toft på Silverdal Innovation Network är utbildad biokemist och har i mer än 15 år hjälpt stora och små innovatörer att utveckla sina affärer och komma snabbare till marknaden. Både inom området Life Science och inom andra branscher. Affärsidéer och affärsmodeller hänger intimt ihop med koncept, strategier och varumärke. Erica gav tips och råd kring hur man kan öka sin lönsamhet genom att skruva på affärsmodellen. Det är mycket som påverkar. Kanaler, kundrelationer, intäktsströmmar, nyckelresurser, aktiviteter, partners, kostnadsstruktur och skalbarhet är bara några exempel. Om detta och mycket berättade Erica och jag på frukostseminariet "varumärket & Affärsmodellen". Vi presenterade också vårt gemensamma projket "SäljDinIdé" som vi  kommer bjuda in till en öppen heldagskurs i onsdag 2/12. Mer information kommer.
Läs mer om Silverdal Innovation Network.

 

Kjell Björlund från Happy Monday och Krister Stenhammar från Linked In får tyst på den krängande krokodilen

4. "Varumärket & Upplevelsen du aldrig glömmer", onsdag 30/9

med Kjell Björlund på Happy Monday (fd Regi Event)

"Varumärket & Upplevelsen du aldrig glömmer" var temat på frukostseminariet som jag och Kjell Björlund från eventbyrån Happy Monday höll onsdagen 30/9. Så här beskriver Happy Monday sig själva: "Happy Monday är en eventbyrå, eller upplevelsebyrå om man så vill. Eller varför inte en idébyrå? För allt vi gör utmynnar ju faktiskt i idéer. Oavsett vad, så tror vi på att förändra attityder och beteenden med interaktion och engagemang. Vad ryms under ett begrepp som varumärkesupplevelser? För oss är varumärken som levererar i sitt möte med kunden en vinnare. Genom att skapa en plattform, fysiskt och kanske även digitalt, att beröra och förföra kunden på kan starka upplevelser skapas. Upplevelser som blir till långsiktiga relationer, lojalitet och merförsäljning i slutändan. För oss innebär det att vi hjälper våra kunder att aktivera roadshows, mässor, konferenser, produktlanseringar och PR-aktiviteter. Bland annat. Happy Monday hette tidigare Regi Event och har uppdragsgivare som Fiat, Skoda, Tallink Silja Line, Canon och Mercedes". Kjells grundtips är att alltid alltid alltid komma ihåg att kunderna söker en upplevelse. Beröra, förföra men aldrig störa.

Kjells och Happy Mondays ledstjärnor är följande:


1. Det ska vara spännande
2. Det ska kännas/vara nytt
3. Var uppfinningsrik
4. Var relevant
5. Överraska
6. Skapa interaktion
7. Hitta nya kontexter
8. Koppla ihop människor
9. Ta ut svängarna
10. Gör det tråkiga roligt
11. Följ upp

Här kan du läs mer om Happy Monday och här har du presentationen Happy_Monday_VARUMARKESUPPLEVELSER_kopia.pdf från frukostseminariet.

 

 

3. "Varumärket & Konceptutvecklingen" tisdag 22/9

med Calle Sandberg från Design Carl Sandberg.

Vad är egentligen ett koncept och hur kan det användas effektivt? Ett starkt koncept är oerhört intimt förknippat med både affärsidé och varumärke. Bland världens starkaste koncept i modern tid är Apples bland de mest framgångsrika. Apples koncept och tänkande genomsyrar hela företaget, ända till insidan på datorerna. Allt ska hänga ihop. Men det finns mycket mer att belysa. Gevalia, Ikea, Volvo, Ramlösa, ICA, Nike och Body Shop är andra exempel. Hur gör man? Hur ska man tänka? Tisdagen 22/9 berättade jag och Calle Sandberg om hur allting hänger ihop. Calle har bland mycket annat varit med om att ta fram konceptet för Billinge-ost med det schyssta älgen Bill-Inge. Jag presenterar Stoltmodellen och Stoltmetoden, en filosofi som strukturerar medarbetarskap, ledarskap, sälj och marknadsföring och Calle Sandberg förklarar vikten av, och möjligheten med, att tänka konceptuellt. Det verktyg som är bland det mest kraftfulla och mest flexibla för den som vill bygga både företag och varumärke.

Calle kastade bilar, hyllade mänskliga älgar och rymdvarelser och visade med en nästan 10 meter pappersrulle fylld med tips på möjliga kontaktytor att det går att bygga och leva varumärket i det oändliga om du bara har ett bra koncept. För mig är ett koncept en ryggrad och ett tema som är
1. "Evigt",
2. Medianeutralt
3. Unikt
Och det stöttas av bra idéer som är
1. Överraskande
2. Relavanta Tänk Apple, Avis, Ikea, Nike, Bregottfabriken, Gevalia, ICA m.fl.

Här kan du läsa en saammanfattning av Calles tankar i pdf form. Bildspel.pdf

Läs gärna mina senaste bloggar om varumärkeslöftet som konceptmotor och positioneringsmarkör.

 

 

2. "Varumärket & Ledarskapet", onsdag 9/9

med Tomas Lindström från ledarskapskonsulterna Bellstrom

Myten om den stora starka chefen som klarar allt, vet allt och bestämmer allt är förlegad. Idag gäller det att förstå skillnad mellan att vara chef och vara ledare för att kunna bygga framgångsrika team och varumärken. En som vet det bättre än de flesta är Tomas Lindström från ledarskaps- och organisationsutvecklarna Bellstrom. Tomas är en jordnära person som vägrar ge sig innan uppdragsgivarens mål är nått. Han vet att på verkligheten biter inga ursäkter. Det fick han inte minst erfara i sitt arbete som brandman. Rätt beslut vid rätt tillfälle kunde vara skillnaden mellan liv eller död. Efter 10 år inledde han en ny karriär. På några få år avancerade han från säljare på Pripps till efterfrågad konsult och utbildare inom sälj och ledarskap. Det har varit Tomas verklighet de senaste tjugo åren och han har sedan starten haft många och långa uppdrag för bl.a. Vattenfall, Kronfågel, Scan, Sweco och Pripps.

Tomas Lindström om Bellstroms syn på ledarskap: "Ledarskap kan beskrivas som konsten att leda människor och studiet av denna konst. Ledarskap har getts olika betydelse, från att utmålas som en särdeles exceptionell, sällsynt och värdefull förmåga, till att beskrivas som en yrkesroll som inte mer värdefull än någon annan.

Grunden för att utveckla sitt ledarskap är att förstå hur jag genom att välja beteende påverkar andra människors tänkande, inställning och uppförande så att de, glada och motiverade, presterar och levererar det som förväntas dag efter dag.

För detta krävs enkla, effektiva och ändamålsenliga verktyg som stödjer mig i mitt ledarskap och en förståelse för att min uppgift är att ge mina medarbetare det de behöver och inte regelmässigt ge dem det de vill ha.

Utmaningen är att göra den korrekta analysen av vad mina medarbetare behöver och att undvika att använda ett beteende som jag själv är bekväm med.

Jag har verkat som ledare, både formell och informell, i linjen, företagsledningar, styrelser och idrottsföreningar. Jag vet hur man utvecklar ledarskap och hur man gör enkla, effektiva och ändamålsenliga verktyg tillgängliga för ledare i det dagliga arbetet".

Här kan du läsa en sammanfattning av Tomas seminariedel i pdf-form OH_seminarium_Ledarskap.pdf

 

 



 

1. "Varumärket & Lokalstrategin" onsdag 26/8

Lokalen kallas ibland varumärkets bortglömda hörnpelare och kan vara en riktig guldgruva. För den som gör rätt. Den som inte räknar in lokalen i sin kommunikationsstrategi riskerar att missa både pengar, kraft och varumärkesambassadörer. En bra lokalstrategi gör att medarbetarna trivs och kan göra ett bättre jobb. Vilket bygger starka kundrelationer. En bra lokalstrategi skapar wow-känslor hos medarbetare, samarbetspartners och kunder. En bra lokalstrategi speglar varumärke och stärker arbetsprocesserna. Och med en bra lokalstrategi, där yteffektiviteten, hyresavtalet och det geografiska läget stämmer med affärsidé och profil, kan man spara stora pengar. Om lokalen som en del av varumärket och hur det hänger ihop med lokalstrategin berättade jag och Sven Gustafsson på Nomad Projekt onsdag 26/8. Sven har arbetat mer än 25 år som lokalstrateg och bl.a. hjälpt ICA, Coca Cola, Tiger of Sweden, Telenor, Svenskt Näringsliv och Tre Vänner med att skapa och utveckla lönsamma leende lokaler.
Funderar du på att flytta, utveckla lokalen, vill du stärka ditt varumärke, öka lönsamheten och yteffektiviteten? Då ska du ha en lokalstrategi. Det här är Svens och Nomads 10 tips till ett lyckat, lönsamt och leende lokalprojekt:

1. Låt ledningen staka ut riktningen.

Hur ser affärsplanen ut och stödjer lokalerna dessa planer. Klarar lokalerna av produktion, försäljning och att avdelningar ska krympa och växa? Ligger de i linje med varumärkeslöftet och hur mycket får de kosta? Efter en ganska omfattande workshop får ledningen staka ut hur lokalerna ska möta kraven som affärsplanen beskriver. Verklighet och vision måste mötas. Att ledningen har en gemensam bild av framtiden är en förutsättning för att lyckas.

2. Låt medarbetarna berätta vad de kan och ska
göra för att lyckas med sina upppgifter.

Det är viktigt att alla förstår och ser möjligheterna med framtidens lokal. Det är mycket bättre att ha engagerade medarbetare än motarbetare. Workshops och intervjuer med medarbetarna säkerställer engagemanget för projektet och skapar delaktighet. Det ger ofta den energi som är nödvändig för att lyckas. Hur lokalerna sedan ska utformas för att klara detta börjar nu klarna och en lokalvision kan skapas. Kommunicera denna vision, det är en satsning och visar att du har en plan som har börjat bli konkret.

3. Skapa en rejäl och omfattande önskelista.

För att veta vad verksamheten behöver tar man reda på vilken teknik som kan behövas, vilken omfattning av mötesrum som krävs och en rad andra funktionstekniska standards som ska gälla för verksamheten. När bolaget själv har skapat denna målbild så är det mycket lättare att veta vad man ska söka efter.

4. Låt önskelistan och förädlingsarbetet bli grunden för sökandet efter
rätt lokal med rätt förutsättningar.

Detta blir en plattform för ett hållbart lokalprogram och en levande vision. Vi vet nu själva vad vi vill ha och kan därför driva projektet framåt utifrån våra egna önskemål. Om urvalet är brett och alternativen många och från olika fastighetsägare, så ökar möjligheterna rejält till att göra rätt val. En attraktiv lokal blir ofta en riktig energikick för en organisation. Det finns studier som tydligt visar hur mycket en bra lokal betyder för alla medarbetare. Och för ledningen, kunderna och omvärlden. Den nya lokalen ska spegla både företagets själ och varumärke. Den ska göra arbetet lättare och vara ett stöd både idag och i framtiden. Det är därför som valet av lokal i allra högsta grad är en betydelsfull och strategisk fråga för både ledning och medarbetare.

5. Ha kontroll på avtal, budget och förhandlingar.

I samband med att hyresavatalet ska skrivas bör alla parametrar vara identifierade. Det kan gälla byggkostnader, kostnader för tekniken och säkerheten. Det gäller speciellt inredningen som ofta kan sägas bli dyrare än man trott. Det är inte för inte som inredningsbranchen år 2009 omsatte nästan 23 miljarder. Man bör även ha en uppfattning om vad drift-, service- och underhållskostnaderna är. Det är inte ovanligt att de står för ca 20% av de löpande årliga lokalkostnaderna. Det blir stora pengar som kan påverka val av lokal. När vi vet allt detta får vi inga obehagliga överraskningar och det uppskattar alla, inte bara projektledning och ägare.

6. Var noga med genomförandet och detaljerna.

När allt är skrivet och handslaget är gjort, ska hela projektet starta och det som beslutats ska genomföras. Nu kan det vara på sin plats att bevaka sina intressen, annars kan det bli fel och dyrare. Byggaren som är upphandlad ska på en alltid lika kort byggtid, få ordning på allt som ser så fint ut på skisser, bilder och ritningar. Här bör en erfaren representant företräda bolaget. Det räcker inte med att motpartens representanter bara är trevliga. Se också till att det finns tid mellan slutbesiktning och överlämnande till dess att flytten ska ske, en tidsperiod om 2–4 veckor är ofta väl investerad tid. Det gör att lokalen är klar och inte en byggarbetsplats när den ska tas i bruk.

7. Var noga med kommunikation, förankring och nya arbetssätt.

Att delge alla medarbetare information om vad som planerats, beslutats och genomförts är jätteviktigt. Att passa på att utveckla olika rutiner i samband med ett lokalprojekt är väl vald tidpunkt. I ny miljö är det ofta lättare att uppnå de mål som planerats. Nya rutiner som diskuterats har i en ny miljö rätt förutsättningar och kan därmed genomföras enklare. Att skapa en teamkänsla på företaget är lättare när alla kommer till en ny miljö samtidigt, det blir en nytändning. Idag är internet det mest självklara och snabbaste sättet att informera på. Det säkerställer också att alla inblandade får samma information samtidigt. Det undviker missförstånd och skapar trygghet. Det är därför som Nomad nästan alltid skapar unika sajter för sina lokalprojekt.

8. Planera för framgångsrika leveranser och flyttprocesser.

Se till att ha en plan för alla de leveranser och de rutiner som ska ske. En del saker kan vara skadade och ibland saknas det saker som borde ha kommit. Att planera och förbereda sig vad gäller t.ex. en regnig dag när fem leveranser ska dela på en hiss, som ibland är trasig kan lätt skapa stress. Det är onödigt.

9. Resan mot framtiden - planera löpande drift och ansvar.

Tänk och planera för hur det ska fungera efter flytten, det glömmer en del bort. Vem ska ha vilket ansvar? Egen regi eller kombinerat med att köpa tjänster? Vad kan/ska fastighets-ägaren sköta, vad kan städföretaget göra o.s.v. Viktigt att tydliggöra detta tidigt och helst i god tid före flytten. När vi väl är på plats vill vi ju att det ska fungera direkt, att vi har full verksamhet och inte lever i ett halvt kaos i flera veckor. Det kan uppfattas som en katastrof både ekonomiskt och ur ett varumärkesperspektiv.

10. Utveckla affären. Följ upp, vårda och förädla lokalstrategin.
Det ökar lönsamheten.

När nu den nya arbetsplatsen fungerar så bra är det viktigt att summera och planera för att värna det som skapats. Om man hela tiden har en del av sitt fokus på lokalen, så är det ett bra sätt att vårda sitt varumärke. Lokalen ska vara något man är stolt och glad över. Nomad tar därför ofta fram en "Husbok". Där samlas rutiner, fakta och gemensamma spelregler. Det skapar trygghet och ordning och reda.
Vi på Nomad följer upp och utvärderar alla våra lokalprojekt. Vi tar ansvar och strävar efter långa relationer med våra uppdragsgivare. Vi vet att även det är ett sätt att skapa
lönsamma leende arbetsplatser.

Kontakta Sven Gustafsson om du vill veta mer eller ha hjälp. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 073-050 00 00. Du kan också läsa mer på deras hemsida www.nomadprojekt.se

 

 

GENOMFÖRDA SEMINARIER VÅREN 2015:

 

Varumärket & Kreativiteten, onsdag 10/6

Vet du skillnaden mellan koncept och bra idé? Det var en av de saker deltagarna på frukostseminariet "Varumärket & Kreativitet" fick lära sig i morse. Lösnäsor, propellermössor och klämkäcka slogans göre sig icke besvär. Kommunikation fungerar har ett koncept/tema som är "evigt", medianeutralt, unikt och lever i sin tid. När man har ett koncept att bygga på kan man variera det nästan i det oändliga med olika idéer. En bra idé är överraskande och relevant. Tänk ICA, Gevalia, Bregott och Volvo m.fl. Våga ta ut svängarna, har du täckning så vinner du på det. En del säger t.o.m. "Underhåll eller dö". Fullt så drastiskt behöver man kanske inte vara men mer mod i reklamen skulle inta skada. Tack till alla som kom och ett extra tack till min gästexpert Janne Östlund från Unlimited Communications. Här är några av Jannes bästa tips:

1. Kärnfrågan i varumärkesarbetet. Skapa en starkare uppfattning om mitt varumärket bland kunder och potentiella kunder?

2. Få kunderna att gilla mitt varumärke lite mer?

3. Allt är ett varumärke. Oavsett om man vill det eller inte.

4. Reklamen måste beröra!

5. Folk är lika intelligenta som du själv.

6. Folk i allmänhet är lagom intresserade av vad du har att säja.

7. Våga! Ta ut svängarna! Hellre 50/50

 

 


"Varumärket & Prissättningen", tisdag 26/5

Karin Klerfelt från Astarcan är entreprenören som älskar stjärnor. Hon är en erfaren föreläsare och utbildare inom försäljning, argumentation, och förhandling. Hon har bl.a. skrivit boken "Jacka upp priset! Sluta fega, paketera och sälj" Karin var min nästa expert och gästföreläsare på frukostseminariet "Varumärket & Prissättningen". Vi ville inspirera de som tröttnat på att tjäna för lite och behöver råd och tips för att ta betalt. Dessutom kommer visade vi att prissättning dessutom en viktig del av varumärket. Det är skillnad i pris på ett par jeans från Gucci och ett par från Dressman även om tyget är i stort sett likvärdigt. Priset markerar image och unikitet. Vad är ditt erbjudande värt? Vad är du värd?
Jag summerade grundprinciperna för konsten att bygga och leva sitt varumärke och Karin berättade om hur du paketerar ditt erbjudande så att det blir lätt att sälja och lätt att köpa. Hur du tar betalt så att du känner dig nöjd med din affär och hur du gör det som många av oss inte vågar - jackar upp priset! Läs mer om Karin på http://www.astarcan.se/

 

 

"Varumärket & Bemötandet", onsdag 29/4

Mötet mellan kund och medarbetare är helt avgörande för affären. Få vet det bättre än Sofia Gynge. Det är därför hon är min gästexpert och det är därför vi valt rubriken "Varumärket & Bemötandet" till vårt frukostseminariet onsdag 29/4. Sofia kommer från YouTurn och har över 25 års erfarenhet av service, upplevelse och turistbranschen. I 12 år drev hon ett vandrarhem och Bed & Breakfast i Sälen. Hon har även jobbat på Skistar AB med webbutveckling, internetstrategier, försäljning och marknadsföring samt som operativt ansvarig för Skistars Callcenter. Hon har en PR och Informationsutbildning från Berghs samt utbildning i Professionell Kommunikation på Högskolan Dalarna. Hon är också dessutom coach.

Sofia brinner för att få fler att upptäcka vilka möjligheter det finns! Hon hjälper bland annat företagare att utveckla sin marknadsföring, kundkommunikation, PR, service och försäljning men jobbar även med företagens vision, affärsidé, företagskultur och mål. Sofia coachar, inspirerar och leder människor och företag till en enklare, tydligare och lönsammare värld där de upptäcker och utnyttjar sin fulla potential. Hon ger också workshops och kurser inom Service & Gästbemötande, marknadsföring, försäljning och sociala medier.

Hösten 2011 gav Sofias ut boken "Drömmen om Bed & Breakfast, vandrarhem och pensionat". Tanken med boken är att föra vidare all den kunskap Sofia har om att driva ett företag inom turism, samt att inspirera alla de som går och drömmer om att driva ett eget ställe till att våga ta steget. Bemötandet är avgörande för varje vandrarhem, pensionat, Bed & Breakfast och ... företag. Bemötande är detsamma som att bygga varumärke. Om detta och mer därtill kommer berättade vi om på frukostseminariet "Varumärket och Bemötandet" onsdag 29/4 2015 kl 8-9.30.

Här är några tankeväckare som Sofia bjuder på:

Visste du att:

.... bara 10% av dina missnöjda kunder klagar. Resten byter till annan leverantör.

... det är tolv gånger dyrare att skaffa nya kunder än att behålla de gamla.

... en missnöjd kund berättar för minst 30 andra personer.

... nöjda kunder rekommenderar ditt företag till andra.

Viktiga frågor du bör ställa dig:

1. Vad ska gästen känna, tänka, göra, höra, lukta, smaka i min verksamhet?

2. Hur påverkar dessa gästens upplevelse. Förväntad eller över förväntan?

3. Vad är det lilla extra?

Erbjudande från Sofia och YouTurn:

Hur lever ni visionen? Mätning inkl 2 tim workshop med ledningsgrupp 25.000 :-
(Normalpris 40.000:- )Kontakta oss redan idag: Sofia 070-685 17 01, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Gäller vid bokning senast 20/6 och nyttjande senast 31/12 2015.

Läs mer på denna pdf

 

 

 

"Varumärket & Det handlingskraftiga teamet", onsdag 25/3

med Lena Gennerud från Hejdadig Grupp- och affärsutveckling. Många företag har stelnat i sin organisation och har svårt att nå sin fulla potential. Det förlorar alla på - individ, organisation och varumärke. Det är det mellanmänskliga som är det avgörande. Lena Gennerud vet att det i varje team finns ett bättre team och hur man når dit. Lena driver Hejdadig Grupp & Affärsutveckling och har utvecklat en ny metod för intern kommunikation som hon kallar Kraftekonomi. Genom att tänka och göra nytt tillsammans skapas lyftkraft för både ledare och medarbetare. Lena är en underbar inspiratör och du kommer få med dig kunskap, konkreta tips och inspiration. Välkommen till "Varumärket & Det handlingskraftiga teamet". Läs mer om Lena Gennerud och Hejdadig Grupp & Affärsutveckling.

 

 

"Varumärket & Konsten att Twittra", tisdag 10/3

 Ulrika Ehrensvärd är expert på sociala medier i allmänhet och Twitter i synnerhet. Maken till energifylld, kompetent och engagerad specialist har i alla fall jag inte mött. Och då har jag haft träffat många duktiga experter på sociala medier. Ulrika är unik, henne måste du bara lyssna på och få kunskap och inspiration av.

Det här är Ulrikas bästa tips:

1. Kartlägg ditt varumärke
2. Lyft fram styrkor, känn dina svagheter
3. Ta kraft i det vardagliga
4. Lyft ditt engagemang, inte produkten
5. Var personlig, men inte privat
6. Hitta nyckelord – tagga
7. Stötta/jobba genom ditt nätverk
8. Lär dig sociala medier

Ulrika Ehrensvärd är kommunikatör och opinionsbildare, som engagerar sig för hållbar tillväxt, små företag och effektiv offentlig förvaltning. Hon använder sociala medier för att sätta ljus på frågorna – och leva sina värderingar. Som tonåring var hon fältbiolog och bojkottade djurindustrier och multinationella storföretag. I dag kallar hon sig affärsaktivist – och stödjer gärna aktörer som vill kombinera ekonomisk tillväxt med sociala och ekologiska dimensioner. Ulrika har arbetat 20 år med lednings- och styrningsfrågor i Regeringskansliet och som webbredaktör på myndigheter. Hon har även projektlett omvandlingen av ett traditionellt årsmöte till en politisk mötesplats för en kommunal branschorganisation, bl.a. med hjälp av sociala medier. I dag driver hon Ehrensvärd Media & Kommunikation och bl.a. utbildar i sociala medier. Du får kunskap, strukturer och verktyg och konkreta tips och tankar. Läs mer om Ulrika och hennes kurser.

 

 


"Varumärket & Den inre drivkraften", onsdag 4/3

med Ewa Wigenheim, livscoach och förändringskonsult. Varför vet så många vad de inte vill göra och så få vad de vill göra? Med hjärtat. Med hjärnan. Med mening. Dr Stolt, alias Ulf Bergman från Stolt Kommunikation, och Ewa Wigenheim tittade närmare på vikten av engagerade och motiverade medarbetare.

Det är medarbetarna som är de viktigaste bärarna av varumärket. En individ kan förstöra ryktet för ett helt företag. Samsyn på värderingar, mål och vision har aldrig varit viktigare. Ewa är grundare av Abbamuseet och har i många år jobbat med den yttre resan som pr-konsult. Idag ligger fokus på den inre resan och att hjälpa företag och medarbetare att hitta sina inre drivkrafter. Läs mer

 

 

 

"Varumärket & Säljkulturen", onsdag 28/1

Varför finns det så många duktiga företag som har stora problem med sin försäljning? Svaret är att de inte har ett fast grepp om både sitt varumärke och sin säljkultur. Jag fortsätter min serie frukostseminarier med att titta närmare på säljkulturens betydelse för varumärket. Den här gången tillsammans med Andreas Lignell från nystartade Proipsum. Andreas har lång erfarenhet av att skapa effektiva säljkulturer. Han kommer närmast från konsultbolaget Vendator där han bland annat hjälpte SEB, Mercedes, Beckers, Länsförsäkringar och Fortum med att vässa sin försäljning. Vill du sälja mer? Vill du bli mer känd och efterfrågad?. Dr Stolt, alias Ulf Bergman från Stolt Kommunikation, och Andreas Lignell lär ut konsten att få ihop både "branding & selling".

 

Hösten 2014 på K22/Krukmakargatan 22.
Det första seminariet på temat "Varumärket &"

 

"Varumärket & Den digitala framtiden", onsdag 26/11

Utveckla ditt varumärke och bli mer närvarande i den digitala världen. Det här seminariet var inledningen på en ny serie frukostseminarier i samarbete med fler av mina samarbetspartners. Vill du bli känd, stolt och efterfrågad? Lev din dröm - bygg ditt varumärke. Men hur gör man? Och vart är varumärket på väg i flödet av digitala kanaler? Dr Stolt, alias Ulf Bergman från Stolt Kommunikation, och Magnus Fermin från Digitalpiloterna lärde ut konsten att agera strategiskt och berättar om strukturer och verktyg du måste ha för att kunna leva ett smärfritt och friskt liv i cyberspace. Här är några av Magnus bästa tips:

- Ha tredubbel backup på din data. Både lokalt och i molnet.

- Äg källkoden till din webbplats. Använd inte gratistjänster för dina företagssajter hur enkla de än kan förefalla.

- Synkronisera dina enheter; kalender, epost, kontakter osv. för att kunna jobba effektivare, slippa leta och samtidigt ha en backup.

- Lägg pengar på att köpa utvalda konsulttjänster istället för att ödsla tid på att Googla

- Gör ett urval av kanaler att kommunicera i och syns där uthålligt och regelbundet

- Ha en stabil digital infrastruktur. Håll programvaror uppdaterade och byt dator minst vart tredje år.

- Se till att ditt marknadsföringsmaterial håller hög kvalitet. Dåligt språk, grammatik och stavning samt tafflig design är negativt för ditt varumärke

- Webbplatsen ska vara navet i din kommunikation. Integrera övriga kanaler så mycket som möjligt.

- Skicka ut nyhetsbrev regelbundet men inte för ofta. Max 1 gång/mån.

- Skaffa dig grundläggande kunskaper om digital marknadsföring

- Ingå inga avtal med de webbyråer, marknadsförare m.fl. som attackerar dig per telefon utan att först rådfråga någon, på det området insatt, vän eller kollega.

- Har du begränsad marknadsföringsbudget - satsa på ett lo-fi manér. Försök inte framstå som större än du är

- Nätverka och träffa människor på riktigt (IRL) och förlita dig inte bara på sociala nätverk på webben

- Om du bestämmer dig för att jobba i sociala medier - avsätt tid för att vara där. Kan du inte det är det bättre att avstå.

 

 

518-px-Hjartastetoskop

 

Varumärkesakuten är namnet på den utbildnings- och föreläsningsplattform som reklambyrån Stolt Kommunikation startade år 2013. Efter fem års intensivt och framgångsrikt nätverkande drabbades jag av en insikt. "Varför är det så många duktiga entreprenörer som inte får ut sitt budskap? Situationen är ju akut. De förlorar, deras kunder förlorar värde och samhället förlorar. Akut, akut ... jag startar Varumärkesakuten!" Sagt och gjort.

Med dryga 30 års erfarenhet av kommunikation, marknadsföring och försäljning som bas plus lång erfarenhet som lärare på Berghs School of Communication fanns en bra grund att bygga olika varianter av utbildningspaket. Idag har mer än 100 personer gått utbildningen och 92% är nöjda eller mycket nöjda. Men jag är inte nöjd. Min mission är att så många som möjligt i Sverige ska förstå nyttan, kraften och effekten av att både bygga och leva sitt varumärke. Att tänka varumärke är en livshållning som bygger på förståelsen att allt kommunicerar. Den som vill få ut sitt budskap och nå sina mål behöver ha en strategi, en struktur och en långsiktig plan. Allt annat är att lura sig själv. Det gäller för en jätteorganisation som Kommunal med 650.000 medlemmar och det gäller för en enskild individ. Ingen kommer undan. Lev din dröm, bygg ditt varumärke.

Du kan köpa Varumärkesakuten i olika varianter och omfattning:

1. Varumärkesakuten Första Hjälpen, en tvåtimmars intensiv workshop, pris 990:- + moms, se nedan.

2. Varumärkesakuten, en till tre dagar. Individuell utbildning. Från 9.900:- + moms. Tre coachingtillfällen ingår.

3. Varumärkesakuten skräddarsydda utbildning. Begär offert.

4. Varumärkesakuten, nätutbildning i samarbete med Diploma Utbildning.
Pris 2.500:- + moms.

5.Det kommer dessutom paketeras i olika andra former av digitala lösningar, uppföljningskurser och coaching. Är under utveckling.

 

1. Varumärkesakuten Första Hjälpen, 990:- + moms.

Öppna kurser våren 2016: tisdag 9/2, onsdag 9/3, onsdag 6/4, onsdag 11/5 och onsdag 8/6 kl 15-17.

Kurserna hålls på Krukmakargatan 22 på Södermalm. T-banestation Mariatorget uppgång Torkel Knutssongatan. Fika, frukt och blandat smaskens ingår. Workshopen håller på mellan 15-17.

Detta ingår: mall för grundstruktur, varumärkesplattform och handlingsplan.

 

Den här workshopen är skräddarsydd för nystartade och mindre företag. Den är för dig som vill utveckla ditt varumärke men inte har verktygen idag. Kursen ger en första introduktion till hur du i praktiken kan tänka för att stärka ditt varumärke, bli mer lönsam och spara tid. Samtidigt som du får det roligare på jobbet.

Utbildningen fungerar dessutom lika bra för dig som ska söka jobb och bygga ditt personliga varumärke. Genom att i workshopform både se, höra och göra, når du djupare insikter om hur det går att agera för att göra ditt varumärke stoltare, starkare och mer strålande.

Innehåll:

1. Tratten
Har du ett erbjudande som ger andra nytta, glädje eller värde? Vill du få ut det budskapet? Då måste du agera. Din potentialen är oändlig. Ta greppet om ditt hjärta, dina rötter, din historia och ditt vill. Bestäm dina mål, din vision och din mission. Allt det som kan summeras i identitet, profil och image. Så byggs självkänsla och självförtroende. Gräv där du står och använd din egen guldskatt. Stolthet säljer!

2. Skeppet
Du kan inte berätta allt. Du måste välja. Ditt varumärke är som ett skepp som ska klara sig på marknadshavets stormande vågor. I skrovet finns dina bärande kärnvärden, din kultur. I seglen placeras dina drivande mervärden. De argument som gör att dina kunder kommer ombord, stannar och pratar väl om dig. Vilka är dina mervärden?

3. Trappan
Var befinner sig dina målgrupper på relationstrappan? Vilken position har du på marknaden? Vad gör du för att utveckla dina befintliga kunder och hur fyller du på med nya? Hur lång tid tar det att gå från kontakt till kontrakt? Det finns mer än en miljon företag och nio miljoner människor i Sverige. Syns du inte finns du inte. Var stolt!

4. Gitarren
Gör, gör, gör! De flesta är för tysta. Vilket är ditt marknadsackord? Gitarrens strängar är de möjliga kanaler som du kan kommunicera genom. Aktivitet i var och en skapar energi. Har du definierat dina möten och synkroniserat dem med ditt mekaniska material som hemsida, nyhetsbrev, broschyrer m.m? Har du en strategi och en handlingsplan? På kursen får du börja skissa på ett verkligt upplägg.

 

Vad var det bästa med Varumärkesakuten?
 

"Du var grym, som två terminer på Berghs komprimerat. Mycket bra pedagogik" 
Patrik Kristensson, Pole Position

"Det var strukturerat och en röd tråd genom hela utbildningen"
Päivi Morell Heinänen, PMH Security Consulting

"Väcker tankar och ger ett fokus på vad jag måste göra för att växa"
Micke Askernäs, mentalist och Svensk Mästare i Magi 2011.

"Bra tempo, omväxlande uppgifter. Roligt och nyttigt!"
Anna Kleinwichs Magnusson, Stockholm Skrivbyrå

"Det bästa med dagen var tempot, koncentrationen, innehållet, helheten, pärmen, kunskapen, och vänligheten. Utan inbödes ordning..."
Karin Gustafsson, Tilltro.se

"Det bästa med dagen var att få med sig tre värdeord man kan jobba vidare med, men även helheten."
Sven Ljung, Sven Ljung Design

"Insikten om att jag egentligen är halt var det bästa med kursen"
Bo Lundberg, Bo Lundberg Illustration

"Hjärtat, värderingar, vision-mission-mål. Toppen. Tack Uffe för en bra kurs! Jag och Morten kommer att ha bra nytta av detta, när vi planerar in kommande halvår/år! "
Fredrik Petersen, VD IT Office

"Inspiration! Bra verktyg!"
Marianne Engblom, Ateljé Idé

"Engagemanget och viljan att ge allt du kan. Fantastiskt mycket "kött på skelettet", det ger mersmak. Den fina pärmen och strukturen. Det är proffsigt och gediget, din erfarenhet känns!!! Tack."
Maria Redig, Life Creation

"Dr Stolt"
Eva Ringmar Cederskog, Active Stable

"Få lite struktur på hur man bör tänka och lägga upp varumärkesarbetet"
Sasha Branner, Branner Translation

"Inspirationen och energin. Definiera - inringa och att jag fått ytterligare verktyg för vår skuta"
Ulrika L Forsberg, Press Art

"Definitionen av kunder, kontakter och möjligheter till utveckling"
Peter Rehnfeldt, Press Art

"Du har en härlig energi och har en bra pedagogik för att hålla ämnet intressant och lätt förståeligt. Mycket bilder gör det lättare att komma ihåg."
Staffan Lundell, Alchemy Network

"Det bästa med dagen var strukturen och att ledas fram steg för steg och få dokument som stöd"
Evakarin Wallin, Awake Communikation

"Dialogen i en mindre grupp och praktiska exempel"
Alf Kjeller

"Att få bolla våra värderingar och paketering mot marknaden med en utomstående och engagerande person"
Johnny Pihlström, Allgood AB

"Stark energi, roligt att knåpa med det egna, TACK!
Ulrika Algotsson, Allgood AB

"Knådandet. Aha-upplevelsen. Givande och tagande med övriga deltagare. Och du Uffe var bra!
Barbro Björn, Barbro Björn Konsult (fd marknads- och reklamchef på Birka Cruises, 1992-2012)

"Fått bättre insikt om varumärkesarbetet. Blivit mer motiverad. Träffat roliga/intressanta människor."
Ricard Culander, Oak Point Infosystems AB

"Jag kan se "ljuset". Personligt. Ute ur dimman. En röd linje. Fler "klickar". Trevliga människor i gruppen, intressanta kontakter" + "Tack för en härlig och energigivande dag! Skulle behöva sådana dagar varje dag! Har fått en betydligt ökad insikt om marknadsföring och har också skymtat en "röd tråd" i det hela som förut bara var en tjock dimma som vi simmade runt i."
Johanna Frieberg, Hjermesta Active Stable

"Att hitta strukturen. Veta vad man ska göra och att det fungerar. En modell att jobba med, stämma av mot och utveckla."
Sven Sigling, Anafor Retorik

"Väckte mycket nya och gamla tankar. Fick lite sammanhang och överblick i vad som behöver göras."
Putte Sandgren, PRfekt Kontor

"Det bästa med dagen var att förstå grunden av vår kommunikation. Att vi måste hitta grundbulten och därefter bygga vidare!
Anders Östmar, PRfekt kontor

Bilder från Kompetensmässan på Filmstaden Sergel 13/11 2013 då Dr Stolt berättade och workshoppade på temat "Lev din dröm – utveckla ditt varumärke". Foto Julius Bergman och Viktor Haber. 

Det företag och den organisation som förmår att leva varumärkesorienterat kommer ha ett kraftfullt försprång framför sina konkurrenter. Ett starkt varumärke är dubbelt så lönsamt som ett svagt. Dåen insikten måste alla medarbetare ha och förstå att alla säljer även om alla inte är säljare. Mina föreläsningar bygger på lust och glädje. Samtidigt som jag ger kunskap och strukturer i konsten att leva och bygga sitt varumärke skapar jag interaktion och delaktighet.

Utmaningar, övningar, kortare och längre processer gör att deltagarna blir mer involverade. Jag kan hålla på ifrån 30 sekunder till en hel vecka om så behövs. Den vanligaste föreläsningen brukar vara mellan en till två timmar. Jag brukar ofta lämna efter mig kunskap och tips i form av checklista i konsten att bygga och leva sitt varumärke.

Stolt Kommunikations trestegsraket innehåller alla moment som i varumärkesakuten. Skillnaden är att vi borrar djupare och mer noggrannt i varje del. Stolt Kommunikation fungerar som personlig tränare och coach.

Jag skriver grunden för all dokumentation, varumärkesplattform plus en grov handlingsplan/kommunikationsstrategi. Det gör att processen går fortare och att diskussionerna blir relevanta. Uppdragsgivaren äger självklart allt innehåll och kan alltid ändra och lägga till.

Tydligt mål, fokusering och träning. Det är nyckeln till all utveckling. Det gäller inom idrotten, musiken och varumärkesutveckling. En ständigt pågående process. Forskningen visar att den som har en coach ökar chanserna att nå sina mål med nästan 20 gånger.

Att ha en positiv person som med varma och friska ögon som kan hjälpa till att slipa, träna och utvärdera aktiviteterna ökar chansen att man når sina mål. Den som äger insikten om att man hela tiden kan utveckla sitt budskap har förstått innebörden av att på djupet vara professionell. Mina uppdragsgivare ska i så stor möjlighet som det går själva kunna bygga och leva sitt varumärke men ibland behöver alla energi utifrån. Det är en av mina uppgifter  som Varumärkescoach.



Du behöver ett långsiktigt stöd med att strategiskt och praktiskt utveckla ditt varumärke. Vi startar ofta med en Stolt Trestegsraket som landar i en konkret kommunikationsstrategi och handlingsplan. Beroende på behov och situation så byggs även en kreativ plattform där tonläge, kreativt koncept, grafisk profil m.m. fastslås.

Vi summerar och synliggör vad dina viktigaste målgrupper ska veta, tycka och göra. Vilka kanaler som ska användas och hur vi ska gå tillbaka. Vem och vilka är ansvariga för vad och när ska varje insats ska genomföras? Tydliga ansvarsområden, tidplaner som bygger på en hållbar startegi är en förutsättning för att lyckas nå sina mål. och att vara extremt uthållig och noggrann. 100 knack, 10 snack, 1 tack, det är grunden för att kunna nå igenom i dagens allt mer högljudda och komplicerade kommunikationsklimat. Det finns ingen quickfix.

 

Helheten avgör resultatet. Delarna är viktiga men måste sättas in i sitt sammanhang för att kunna fungera. Kraftresan är ett svar på frågan hur man långsiktigt kan stärka och utveckla både individ, grupp och varumärke. Allt hänger ihop, det är människan som gör skillnaden. När produkter och tjänster idag är till förväxlingen lika så är det viktigare än någonsin att man har medarbetare och inte motarbetare. Individer som trivs är passionerade, kreativa och engagerade. Kraftresan kan hjälpa till att synliggöra de känslorna. Kraftresan är rolig, intresseväckande och skapar delaktighet.

Stolt på FacebookStolt på TwitterStolt på LinkedIn

Mina erbjudanden



Kostnadsfritt webbinarium ”Varumärket & Så skapar du flow”. 
Onsdag 27/11.

ANMÄL DIG HÄR.

För skapa flyt och lönsamhet i ditt företag så måste du idag bli ännu bättre på att hantera dina verktyg. Ditt viktigaste verktyg är du själv, ditt hjärta, ditt erbjudande, ditt varumärke. Du behöver bygga tillit, förtroende och attraktion. Sedan behöver du kunna hantera alla de verktyg som idag finns som underlättar din utveckling, din marknadsföring och dina säljprocesser. Onsdag 27/11 kl 8.30-9.30 kommer undertecknad och Anna Forsberg från myflow berätta om hur du kan göra. Och du kommer få två kostnadsfria erbjudanden som gör att du kan börja skapa ditt eget flow.

ANMÄL DIG HÄR

 

Vill du bli stoltare, starkare och mer efterfrågad? Vill du ha många kunder som också är dina ambassadörer? Vill du ha en struktur för dina marknadsförings- och säljprocesser? Vill du öka din lönsamhet och ha roligare på jobbet? Då ska du gå kursen "Lev din dröm, bygg ditt varumärke". Du går den i din egen takt och har undertecknad som individuellt personligt stöd och bollplank två gånger i månaden. Du kommer ha tillgång till både kursen och Dr Stolt under ett helt år. 
LÄS MER HÄR.

Anmäl dig här

Reklambyrån Stolt Kommunikation
utbildar, coachar
och utvecklar varumärken med Stoltmetoden

Vill du ha ständig hög-
konjunktur? Vill du dubbla din lönsamhet? Då ska du medvetet och uthålligt bygga ditt varumärke. Stoltmetoden hjälper dig att få ihop kultur, marknadsföring och försäljning. Metoden fungerar lika bra för en person som för en stor organisation. Det här kan du köpa av reklambyrån Stolt Kommunikation. (Sidan håller på att uppdateras. Mer fördjupning kommer)

Fyra steg för
hjälp till självhjälp -
utbildning/coaching


1. Inspirationsföreläsningar
för passion och förståelse
Insikten om att styrkan i varumärket är avgörande för att nå framgång i all verksamhet. Mina föreläsningar hjälper individer, företagare och organisationer att förstå nyttan av att tänka varumärke. Man får inspiration, kunskap och insikt. Pris från 9.900:-

2. Varumärkesanalys för insikt
Utan spaning ingen aning. Hur starkt är varumärket? Hur känt, stolt och efterfrågat är det? Fungerar ditt marknadsackord o.s.v? Stolt Varumärkesanalys
genomförs i olika omfattning beroende på behov och budget. Från 14.900:-

3. Varumärkesakuten - tre utbildningar för
ständig högkonjunktur

Varumärkesakuten är utbildningsplattformen hos reklambyrån Stolt Kommunikation. Du kan boka Varumärkesakuten Första Hjälpen, en halv dag eller en hel dag, Varumärkesakuten Silver eller tre halvdagar. Den kallas Varumärkesakuten Guld. Beroende på vad du väljer ingår olika mängd coaching. Genom föreläsningar och workshops får du kunskap, verktyg och struktur. Över 230 personer har hittills gått utbildningen och 92% är nöjda eller mycket nöjda. Från 4.900:-

4. Stolt Coaching - när du behöver stöd att gå från ord till handling
Att gå från ord till handling är för de flesta den största utmaningen. Trots en enorm potential fastnar många i vardagens alla måsten . Det vill jag råda bot på. Med utgångpunkt i Stoltmodellen bestämmer vi nuläge och spikar mål och vilka aktiviteter som ska genomföras till nästa uppföljningsmöte. Det går att köpa Stolt Coaching för 5, 10 eller 20 tillfällen per år. Pris från 9.900:-

 

Reklambyrån utvecklar ditt varumärke konkret med Stoltmetoden

På reklambyrån får du konkret och handfast hjälp med allt ifrån värdegrundsprocesser, strategi och handlingsplaner till produktion av all typ av reklam.

1. Stolt Kraftsamlings- och samsynsprocess fångar kultur och värderingar
Denna workshop skapar kraft, samsyn och en stabil och implementerad plattform inför utmaningen att bygga och leva sitt varumärke. Allas tankar och idéer dokumenteras. och blir synliga och användbara. Resultatet blir konkreta förslag kultur, mer- och kärnvärden som fungerar i praktiken. Det är en snabb, rolig,
spännande och dynamisk process. Och den behöver inte ta mer än en halv dag. Från 19.900:-

2. Varumärkesplattformen - grunden för kommunikationsstrategin
En varumärkesplattform är ett styrinstrument, en karta och en kompass för framtidens kommunikativa strategier och insatser. Där definieras målsättningar och där fastställs kärnvärden och mervärden, konkurrenter och målgrupper. En varumärkesplattform är ett levande dokument som ska uppdateras regelbundet så att det stöder organisationen i nuet. Från 19.900:-

3. Handlingsplan och kommunikationsstrategi för lönsamma relationer
Hur får vi ihop vår kultur, marknadsföring och försäljning? Var ska vi synas? Hur? När? Vilka ska vi prata med? Vilka kanaler ska vi välja? En konkret handlings- plan gör det nmöjligt att få ut sitt budskap och bygga hållbara relationer med omvärlden. Ditt marknads-
ackord behöver klinga starkt, attraktivt och länge. Hur låter din musik? Från 19.900:-

4. Stolt Trestegsraket
Innehåller de tre grundläggande stegen för byggandet av ett varumärke. Kraftsamlings- och samsynsprocessen + Varumärkesplattformen + Handlingsplanen/
kommunikationsstrategin. Med Trestegsraketen kommer du snabbare och tryggare mot målet. Offereras.

5. Koncept och kreativ plattform ger dig en innehållsmotor
Att formulera ett bärande kommunikationskoncept är avgörande om man vill nå ut med sitt budskap. Ett starkt koncept är ”evigt”, medianeutralt och unikt. Det fungerar och känns igen i alla kanaler, från personliga möten till sociala medier. Och allt däremellan. På ett bärande koncept kan man bygga starka idéer vilka är detsamma som lösningar anpassade för olika kanaler. En bra idé är överraskande och relevant. Offereras. Här syns några exempel på koncept genom åren som är grunden för de erfarenheter som finns på Stolt Kommunikation.

6. Löpande stöd och produktion
Reklambyrån Stolt Kommunikation hjälper kunder som vill växa och göra världen lite bättre. Med start i mål och strategi byggs en årsplan av aktiviteter där
marknads- och säljinsatser skapar ett flöde som ger resultat. Kanalerna kan vara hemsidor, presentationsmaterial, nyhetsbrev, sociala medier, annonser, events, filmer och allt som behövs för att bygga och leva
varumärket. Uthålligt och strukturerat. Offereras.