fbpx

9/11 2014. Ingen kan läsa eller styra andras tankar, sägs det. Fel! En av världens främsta mentalister Micke Askernäs kan! Förmågan att läsa av andra människor lärde han sig tidigt, i syfte att parera sina mobbare. Den 5:e november visade han upp sin tankeläsningsförmåga live i en rafflande, nervpirrande, förbryllande, tankeväckande och högst personlig tvåtimmarsshow på Göta Lejon. I Hollywood hyllades han med lysande recensioner. Nu kunde Stockholmspubliken få uppleva denna världsstjärna under en kväll. Men bara om man vågade! Och det blev inte bara magiskt, det blev även en dröm som gick i uppfyllelse.

 


Min vision är att alla ska leva sin dröm och bygga sitt varumärke. Det handlar om att bejaka och öka attraktionskraften i sin personlighet. Och ett varumärke handlar om entusiasm och energi. Något som mentalisten Mikael Askernäs har gott om. Onsdagen 5/11 fick jag alltså se en dröm förverkligas. I realtid. Det var fantastiskt. Mikael Askernäs, mentalist och magiker, trädde fram på Göta Lejons stora scen och genomförde en magisk, modig och monumental tankeläsarshow. Micke tillhör samma affärsnätverk som jag, Arndts, och vi ses sedan många år på Gondolen. Varje fredag har han där varje vecka visat prov på sina magiska mentalistkonster. Tyvärr bara i 30 sekunder varje gång. Längre tid får vi nämligen inte när vi ska presentera oss själva. Det har inneburit att Micke har byggt upp en lust hos oss andra att vilja se mer. "Oh, ah, det är inte möjligt, hur gör han?" Strax efter sommaren lanserade Micke att han ska förverkliga sin dröm och sätta upp sin största show någonsin. Han hade hyrt hela Göta Lejon. Applåder och publikrusning. Så här såg det ut, bilderna är tagna av den eminente fotografen Tommy Jansson. En annan trogen medlem i Arndts.

 

 

Hur gör du? Jag fattar ingenting! Du är ju helt omöjligt, är vanliga kommentarer när mentalisten Micke Askernäs uppträder. Eller som Steffo Törnqvist uttryckte det "du är ju inte klok". Det ser Micke som en bra kommentarer. Han har vigt sitt liv åt att förstå människans undermedvetande, och gjort det så väl att han idag är flerfaldig svensk mästare och den 7:e bästa mentalisten i världen.

 

 

Men resan har inte alltid varit så lätt. Ingenting löser sig självt, även om man har massor av talang. (Micke har t.o.m. gått igenom min workshop Varumärkesakuter). Alla måste ha en struktur och en kort- och långsiktig plan för sin kommunikation. Och agera! Syns man inte finns man inte. Det är inget mystiskt eller magiskt med det. Till slut vågade Micke ta steget ut på en riktigt stor scen efter många år på mindre arenor. Nya krav, nya förutsättningar, ny publik. Fungerade det? Ja, med råge. Jag är stolt och tacksam över att känna Micke och över att få bidragit en del till hans framgång.

 

 

- Jag var så utsatt och mobbad i skolan att jag jagades in i mig själv och blev introvert. Då började jag istället iaktta människor för att försöka förstå varför de gjorde som de gjord. Vad deras avsikter var och hur jag skulle parera för att undvika mobbing. När jag 2004 kom i kontakt med mentalism insåg jag att jag i hela mitt liv tränats för att bli det, säger Micke Askernäs. Då var jag äntligen hemma. Han har tidigare uppträtt i Hollywood, med lysande recensioner, och på scener runt om i landet.

 

 

 

Micke Askernäs har vigt sitt liv åt att förstå människans undermedvetna och är idag en av världens 10 bästa mentalister.
- Jag har länge haft en dröm att visa Stockholmspubliken en tankeläsningsshow i världsklass. Nu händer det och jag kommer leka rysk roulett med en skarpladdad häftpistol, böja skedar med tankekraft och busa med publiken. Men också symboliskt bryta mig ur mitt gamla liv. Det kommer helt klart bli en underhållande kväll med många tankeväckare, säger mentalist, magiker och hypnotisören, Micke Askernäs.

 

 

"Go see this show! RUN. Don't walk!", Chris Cowley, AMA, Los Angeles.
"Du är ju inte klok!", Steffo Törnqvist, TV4 Nyhetsmorgon
"Jag tycker du är helt fantastisk!", Charlotte Perrelli, Talang 2010

 

 

Micke Askernäs tog oss med på en 
resa där den fria viljan ifrågasattes.
 Kan man läsa tankar?
 Kan man läsa folk? 
Går det att böja metall med bara tankekraft? 
Kan man förutse varje beslut under en kväll? Micke Askernäs kan. 
I varje fall verkar det som han kan. Ord, privata tankar och den fria viljan sätts på sin spets när Micke sätter igång. Kan man verkligen känna av om en häftpistol är laddad utan att röra den? En var en helt fantastisk och otrolig föreställning som är perfekt för företagsfesten, kickoffer, mässor eller privatfesten! Kolla mer på www.askernas.com

 

 

Mer om Micke Askernäs:

Svensk Mästare, Mentalism 2011
Svensk Magisk Cirkel
februari 2011
Grand Prix Vinnare 2011
Svensk Magisk Cirkel
februari 2011
Svensk Mästare, Scenmagi 2011
Svensk Magisk Cirkel
februari 2011
Trots att han inte är trollkarl, och "bara" uppträdde med mentalism, så slog han alla andra trollkarlar 2011.
Mellansvensk Mästare i Magi 2011
Mellansvenska Mästerskapen
augusti 2011
Återigen slog han alla trollkarlar genom att "bara" vara mentalist ...