fbpx

19/5+19/8 2019. Är du drottning i din värld? Vem är det egentligen som bestämmer i ditt liv? Aldrig har vi stackars människor varit utsatta för så mycket intryck, signaler, krav, förväntningar, frestelser, utmaningar och möjligheter som nu. Dygnet runt. Det är dags att ta kommandot över våra liv igen. Det är dags att rensa. Det är dags välja och välja bort. Valfriheten är inte lätt. De flesta vill göra allt. Nu. Men det går ju inte. Faktiskt. När allt är tillgängligt dygnet runt så är det inte konstigt att många av oss får en allt mer växande känsla av att inte hinna med. Eller räcka till. Så behöver det inte vara. Bestämmer du i ditt universum? Krön dig själv till regent och bygg ett lysande starkt varumärke. Här har du 8 tankeväckare som kan hjälpa dig bli regent i ditt universum.

 

Bilder från pexels.com och unsplash.com 

Den här bloggserien handlar om hur du kan träna mod och självförtroende för att bygga ett starkt, stolt och attraktivt varumärke. Mod och självförtroende är avgörande egenskaper som det går att utveckla. Då behövs det passion, uthållighet och träning. Mycket träning. Vi har alla potentialen men tränar, tyvärr, alldeles för lite, för sällan och för dåligt. Det kan du ändra på om du vill leva din dröm. För kom ihåg, du har precis all den potential som behövs. Nu. Här. I dig.

144. Träna på att styra i ditt universum för att bygga ett starkt varumärke


Vem har inte öppnat sin dator med syftet att snabbt skriva ett mail och sedan upptäckt en timme senare att man istället gått vilse någonstans i cyberspace av bara farten? Jag tror det händer oss alla mer eller mindre dagligen. Den ökade stressen och oron mycket beror ofta på att vi är för spretiga och vill för mycket. Vi märker att vi helt enkelt inte räcker till. Det går inte att vara överallt, göra allt och uppleva allt. Vi måste välja för att inte gå sönder. Vi måste välja för att leva vår dröm.

 

1. Ett enklare liv är ett hållbarare liv.

Tusen bollar i luften är inte status. Ett enklare liv är också vägen till ett innerligare liv. Ett liv där vi finns i nuet. Ett liv där vi känner, smakar, ser, luktar och upplever. Nu. Det finns ingen annanstans att leva än i nuet. Allt annat leder till ytlighet och spretighet. Det mår ingen bra av. Och det är du som ska vara kung eller drottning i ditt universum.

 

2. Lever du din dröm?

Dags att göra ett omtag? Vad vill du? Vad är din dröm? Vad är ditt syfte och mål med livet? Vad ger dig mening och sammanhang? På vilket sätt bidrar du till en bättre värld? Vad är ditt varför? Jag är övertygad om att den som kan definiera detta för sig själv och sin omgivning kommer må mycket bättre och ha mer energi över till både sig själv och andra.


Den som känner att hen är på rätt väg i livet klarar mycket bättre av både uppförsbackar och motvind. Den som lever sin dröm hittar lättare tillbaka till sin rätta väg även om man kört i diket eller hamnat på omvägar. Något vi alla gör ibland. Lyssna på ditt hjärta, det vet vad den rätta vägen är. Om du vet vad din dröm är.

 

3. Släpp skärmen, vinn din frihet

Förr sas det att religionen var ett opium för folket. Idag är det snarare skärmarna som är det opiumet. Hur mycket tid lägger vi ned på att titta i mobilen? Hur mycket tid lägger vi ned på att följa olika filmserier? Hur mycket tid lägger vi på att surfa och uppdatera oss i sociala medier? En del forskare hävdar att det är 4-5 timmar per dag. Internet och mobilen har skapat mycket frihet, kunskap och närhet men som alla verktyg finns det också en baksida.


Tid är frihet. Tid för eftertanke är frihet. Tid för dialog, reflektion och samtal på riktigt. Tid för möten där man ser varandra i ögonen. Vinn tillbaka din frihet. Släpp skärmen då och då och lev livet. Du behöver inte se varenda serie, varenda film, varenda match. Släpp skärmen och släpp in luft och frihet i ditt liv.

 

4. Yttre bekräftelse och andras godkännande?

Vår främsta drift är att överleva. Sedan kommer driften och behovet av att få höra till. Och det hänger ihop. Det sitter i våra gener att vi måste vara accepterade av en flock för annars går vi under. Vi vill alla bli sedda, hörda och bekräftade. Det är inget konstigt med det. Men det kan också gå till överdrift. Det går att höra till och ändå inte tycka exakt lika som andra. Flocken behöver också de som är nyfikna och går egna vägar.


Hur hittar du balansen mellan behovet att styra ditt liv och behovet av yttre bekräftelse och andras godkännande? När du känner att du styr ditt liv inifrån ditt hjärta och din dröm så blir du inte lika känslig för omvärldens tryck och krav. Du är mer än okey som du är och det är en mänsklig rättighet att få leva sitt liv fullt ut. Gör du inte någon annan illa och bidrar till samhället så är det den bästa vägen för alla. För dig, för din flock och för samhället. Var stolt.

 

5. Agera vs reagera

I min roll som kommunikatör, lärare och nätverkare har jag träffat massor av fantastiska människor. Ja, de flesta jag mött är imponerande duktiga och begåvade med massor av kunskap och potential. Jag tror verkligen på både människan och mänskligheten. MEN. Jag saknar också ett par viktiga saker i människors agerande. Många är för blyga, tysta, otydliga och ostrukturerade. De har allt som behövs men de tränar för lite på sin egen utveckling. De har inte tydliggjort sin dröm, de har inte paketerat sig tillräckligt tydligt och de har inte en struktur för hur de ska få ut sina budskap. Det är det som hela den här bloggserien handlar om. Ta tag i ditt liv och dina drömmar.

 

6. Träna, vässa, utveckla

Du har det. Du vet tillräckligt. Du blir aldrig klar. Träna, vässa, utveckla ditt erbjudande i möten med omvärlden. Livet är en process. För en dialog med dig själv och omgivningen, testa, gör om, testa igen. Sök feedback men tro på din dröm. Alltså agera mera istället för att reagera på andras kommentarer. Det är ibland en hårfin gräns mellan lyhördhet och inställsamhet men det är den gränsen som du behöver hitta och förstå. Annars blir du aldrig kung eller drottning i ditt eget universum.

7. Gör det nu!

Vad väntar du på? När ska drömmen slå in? Imorgon? Om en vecka? Om ett år? Att leva sin dröm kan liknas vid att sätta ett frö som ska växa till ett träd. Det tar tid att växa. Det behövs vatten, näring och sol för att det ska hända. Drömmen behöver också rätt sammanhang och en omgivning som vill väl. För din del handlar det om ständig utveckling och vilja att prova och omprova.


Det handlar om att fylla på med energi, kunskap och rätt människor. Och det viktigaste är inte att det blir perfekt. För det kommer det aldrig bli. Ett minnesvärt uttryck är ”action before perfection”. Genom att våga prova så lär du dig alltid något nytt eller vinner erfarenheter att ta med dig in i framtiden. Bli inte stående på ett ben inför ditt vägval. Våga ta steget. Gör det nu så lär du dig mer.

 

8. Din dröm är din skatt

Det handlar alltså mycket om att hela tiden bära med sig sin dröm som en skatt. En ömtålig skatt som måste vårdas och ges kärlek för att växa. Var snäll mot dig själv. Det tar tid att växa. Om du hela tiden tar små steg i nuet så har du i framtiden tagit många steg som fört dig närmare din dröm. Ofta utan att du ens märkte det. Uthållighet är en extremt viktig egenskap. Många drömmer men glömmer. Gör inte det. Lev din dröm. Nu.

Dream on baby, dream on.

mvh/u

 

PS. Vill du lära dig grunden till hur du bygger ett starkt varumärke? Anmäl dig till min gratiskurs "10 steg till ett starkare varumärke", gå in på www.stoltnu.se