fbpx

Chefsträffsmöte på Operaterassen. Brainbuildingföreläsningar ca en gång/månad

Affärsnätverket Arndts startades av Mikael Arndt år 2007 och har idag växt till ett av Sveriges största och mest aktiva nätverk. Jag har varit med från start och det har varit en fantastisk tid. Tänk dig att varje vecka träffa 50-70 personer som alla har inställningen "Hej, vad kul att du är här, hur skulle jag kunna hjälpa dig? Kan vi hjälpa varandra?". Den energin det ger är oslagbar. Du får en kraft som varar hela veckan. Minst.

Forskningen visar dessutom att alla människor har minst 250 personer i sina nätverk. Även de som säger att de inte har några kontakter. De som jobbar inom sälj och marknad har ofta 1000 personer eller mer i sina nätverk. Det innebär alltså att den som byggt förtroende och tillit i princip har tillgång till 70.000 personer om du är etablerad i en grupp med ca 70 medlammar. Tanken svindlar. Det fungerar, det är jag själv ett levande bevis för. Sedan jag gått med i Arndts så har jag i princip inte behövt ringa ett kallt samtal.

 

Mikael Arndt, grundaren av affärsnätverket Arndts. Frukostmöte på Hotell Reisen

Affärsnätverket Arndts vilar på två pelare. Det ena delen erbjuder nätverkande plus brainbuilding där fokus ligger på att genom olika föreläsare förmedla kunskap om hur man kan utveckla sina säljprocesser och säljorganisationer. Ett stort ämne som innefattar det mesta inom ämnet mänsklig utveckling. psykologi, motivation, sociologi, etik, moral, normer, trender, lagar, samarbetsmöjligheter och mycket mer. Ämnet är i stort sett outömligt. Vi träffas ofta på Operaterassen i Stockholm och även om fokus ligger på kunskap så knyts det självklart mycket kontakter när ca 200 VD:ar, säljansvariga, marknadsfolk, delägare och entreprenörer träffas. Mötena går av stapeln ungefär en gång i månaden.

Den andra delen är ett rent referensnätverk. I skrivande stund är det fem grupper bestående av ca 50 medlemmar plus gäster som ses en gång i veckan med ett uttalat syfte, att öppna dörrar för varandra och hjälpa varandra till att göra affärer. Grupperna kallas Arndts Weekly och själv är jag med i Gondolengruppen som ses vid lunchtid varje fredag.

 

Nina Hjort/Presentationsteknik, medlem i Arndts Weekly-gruppen på Gondolen. Möten fredag lunch.

Arndts har gett mig kunder, kontakter, ambassadörer, inspiration, kunskap, energi och inte minst djupa insikter i hur viktigt det är att bygga och odla sitt nätverk. Och att det inte är en quickfix. Nätverksarbete är extremt effektivt om man ser det långsiktigt, är tydlig med sitt erbjudande och, framförallt, att man är en engagerad och pålitlig medlem. Det innebär att man alltid är närvarande, varierar sina presentationer, har tydliga sökningar, tar med gäster och bidrar med referenser till sina nätverkskollegor. Om man dessutom fördjupar kontakterna genom att ha många one2one-möten utanför träffarna så ökar chanserna att man kan bygga fler relationer och därmed göra fler och bättre affärer.

Sanningen är att alla affärer avgörs i personliga möten. Och som en av mina medlemskollegor, Ebba Hagander Mir från Diversity Group, formulerade det "Att inte nätverka är som att säga att man inte vill göra affärer". Klokt och sant. Här kan du läsa mer om Arndts och här nedan kan du se några av mina stolta vänner från min grupp på Arndts Weekly som träffas varje fredag på Gondolen. Mer information kommer.

 

Nybäck Kommunikation

Ulrika Nybäck lär dig mer om energi, motivation och arbetsglädje! Det är grundpelarna för att du ska orka ge toppservice hela dagen, grunden för att sälja på ett inspirerande sätt – och hela grunden för framgång. Därför fungerar min föreläsning om energi och motivation väldigt bra för just de företag som jobbar med service och försäljning. Läs mer om vad mina kunder tycker om föreläsningen på ulrikanyback.se
PS: Jag är en stolt affärskollega till Ulf Bergman, som är en underbar inspiratör!

 

Academy of Excellence

Utbildningen för företag som vill växa
Vill ditt företag också växa? Gör som andra framgångsrika ledare och anmäl dig till Academy of Excellence – Sveriges första utbildning för företagsledare i bolag som vill växa. Här får du helt avgörande kunskaper i tillväxt – framtagna av landets främsta superentreprenörer. Utbildningen är uppdelad i nycklar med Sveriges främsta experter som föreläsare. Du får också en mentor som har gjort resan tidigare, inspirerande event och ett lönande nätverk av företagsledare. Via Arndt´s nätverk har vi utbildat över 90 st företagsledare, 100% av dem kan rekommendera Academy of Excellence till andra! Kontakt: www.academyofexcellence.se

 

Travelroom

Resor när de är som bäst
Fler och fler upptäcker att det är smartare, trevligare, tryggare, snabbare och bättre att boka sin privatresa eller konferensresa med Travelroom.Välkomna till Travelroom – Resor när de är som bäst! Kontakt: www.travelroom.se
Just nu erbjudande: Res till Cape Town, Sydafrika, 6 nätter på golfhotell/vingård i världsklass. Pris fr 14.995 kr inkl. flyg, logi, vinprovning, middag och golfpaket.

 

Actimizer

Vi hjälper företag öka sin försäljning genom att ta fler kundkontakter per telefon.
Vår webbaserade dialer används av små-och stora företag och ökar antalet kundkontakter med minst 40%, enligt våra kunder. Enkelt att komma igång. Ingen IT-eller telefoni-integration behövs. För kostnadsfri test eller livedemo, kontakta:
Peter Tigerman, Country Manager 0706-860 230, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.actimizer.com

 

Biglimo Events

Biglimo Events – travel of your choice.
Med stil och glädje transporterar vi er just dit ni vill åka. Vi ordnar med er lyxiga och annorlunda resa på det sätt ni vill! Limousiner, motoryachts, helikoptrar, flygplan, segelbåtar eller bussar. Vi kan marknaden och löser allt! För utökad personlig säkerhet ordnas detta med diskret och kompetent personal. Vi erbjuder även mer anpassade fordon för det. Ge oss era förfrågningar och kom med önskningar så skall vi hjälpa er! Vi vill att våra kunder skall få uppleva en service utöver det vanliga. Vi erbjuder er transporter med upplevelser ni inte glömmer. Kontakta: Robert Stake, Biglimo Events, Tel: 08-519 770 30 Mob: 0768-93 67 00, www.biglimoevents.se

 

Future Location

Future Locations mål är att hjälpa dig hitta, överlåta eller hyra ut den perfekta lokalen. Alltid med fokus på att utveckla din affär. Vi vet att rätt lokal, med rätt pris och med rätt läge ger dig stora möjligheter att både öka lönsamheten och bygga varumärke. Vi löser dina lokaluppdrag och hjälper dig hitta rätt. Kontakt: Sofia Lothsson, 070-55 11 594, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.futurelocation.se

 

Symmetri Konsult AB

Vi är två beteendevetare som i snart två decennier huserat i IT-världen. Vårt fokus har hela tiden varit på människan i relation till digitala lösningar. Därifrån har vi förflyttat oss allt mer mot verksamhet- och organisationsutveckling. Det vi är riktigt duktiga på är att skapa situationer där andra kan prestera, vara produktiva och samtidigt skapa engagemang och ha kul. Vi är helt enkelt bra på att leda och stödja processer.
Vi arbetar också mycket med analyser kring vad folk tänker och tycker om din verksamhet och tjänster. Det kan vara att ta in information via enkäter för att förstå hur dina målgrupper ser ut eller att intervjua nyckelpersoner inom organisationen inför ett förändringsarbete. Kontakt: Ulf Winroth, mobil: +46732688600, www.symmetri.se

 

Lili Öst Production

Det är inte mycket vi med säkerhet kan säga i livet, - men en sak är säker - Vi kan inte få ett förändrat resultat, om vi fortsätter tänka, känna och göra som vi hittills gjort! Vill Du ha ett varaktigt förändrat resultat? Då är det dags att våga tänka utanför boxen – och vågar Du, då har Du kommit helt rätt, säger Lili Öst. Artist sedan 30 år, med ett förflutet i grupperna Family Four och Avec men som numera har det mesta av sitt fokus på att leda personer och företag i förändringsprocesser genom sina musikaliska föreläsningar, workshops och individuella samtal. Lili skiljer sig definitivt från mängden i sitt sätt att ta sig an förändringsprocessen, och ibland är nya grepp, precis vad man behöver för att lyckas. Vill du veta mer, gå in på www.liliost.se, eller ring 070-7171246 och boka ett förutsättningslöst möte för att höra vad hon kan göra för Dig. Master your thoughts & you will master your life.

 

Complete Solution

Complete Solution levererar passionerad IT-support. Vi står på tårna för dig som kund. Våra kunder värdesätter att veta vad kostnaden för deras IT är per år. Vi erbjuder FAST PRIS till dig. Vilket betyder att som kund slipper du höga IT-kostnader och kan ändå dra fördel av all funktion och säkerhet som din verksamhet kräver för att arbeta effektivt till en låg kostnad. Kontakta oss om du vill veta mer om hur just ditt företag kan tjäna på att vara kund till Complete Solution. Kontakt: Urbain von Ulitzen, 0703-460046, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ensize AB

Vårt seminarium KOMMUNICERA MED FÄRGER handlar om hur svårt det kan vara att kommunicera och hur lätt missförstånd kan uppstå. Med humor och allvar sprids kunskap om hur människors likheter och olikheter påverkar sättet att kommunicera. Genom färgspråket lär man sig kommunicera mer effektivt med sina medarbetare, kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Alla deltagare gör innan seminariet en DISC-analys för ökad förståelse för sin egen beteendestil. Seminarierna anpassas till deltagarnas vardag och kan även ha teman som SÄLJA MED FÄRGER och LEDA MED FÄRGER.
Kontakt: Jonas Widegren, mobil 0736-33 55 15, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.ensize.se www.hittatalare.se/widegren

 

Formforyou Designstudio AB

Är du en av dem som har förstått?
Du vill inte bara köra på som alla andra... utan du vill visa världen att du är en av dem som förstått vikten av omhändertagandet. Vikten av att vårda ditt företags profil och image, från A till Ö. Du är bäst på att göra det du gör! Låt oss hjälpa dig att göra det vi är bäst på: Nämligen att skapa unika miljöer och inredningar i världsklass som höjer din verksamhets image till skyarna. Våga vara en vinnare tillsammans med Formforyou Designstudio AB. Kontakta: Anna Leckström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  / 076 - 203 01 29 eller Kolbrún Leósdóttir, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 070 - 721 19 59. Läs mer på www.formforyou.se

 

Diversity Group

Mångfald ger mervärde och affärsnytta

I Sverige finns det 150 olika modersmål och varje år tar vi emot 80 000 nya invandrare.
Inget företag har råd att ignorera att kunderna är en spretig samling människor med en mängd olika behov och preferenser. Det företag som klarar av att möta och inge förtroende hos sina potentiella kunder lyckas bäst. Men mångfald handlar inte bara om etnicitet utan även om ålder, kön, religion, sexuell läggning och funktionsnedsättning. Diversity Group grundades 2007 av mångfaldsexperten Ebba Hagander Mir. Sedan starten har Diversity Group hjälpt företag med rekrytering och utbildning inom mångfaldsområdet. Det har visat sig att många kunder har behov av en mer djupgående mångfaldsanalys och därför har man utarbetat det unika analysverktyget Diversity Screening. Med Diversity Screening kan man visa på strukturer, attityder, befintlig mångfald och hitta dolda kompetenser som redan finns inom företaget. Självklart skräddarsys analyser och lösningar för att passa det enskilda företagets unika behov och förutsättningar. Kontakt: Ebba Hagander Mir, mobil +46 (0)708-678 211, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Läs mer på www.diversitygroup.se

 

QL Filmdevelopment

Film som visar vem du är, utan att behöva vara där

QL Filmdevelopment utvecklar och genomför filmidéer för företag och organisationer som vill ha en mer levande och personlig presentation av verksamheten både till kunder och till den egna personalen genom webben. Vi kan också hjälpa er med en kommunikationsstrategi för produktion och distribution av rörlig bild och on-line marknadsföring, där även instruktionsfilmer och utbildning kan ingå.

I fokus är alltid kundvärde och affärsnytta. Vi vill att filmen som verktyg skall stärka verksamheten och på ett effektivt sätt skapa ett mervärde. QL Filmdevelopments breda kompetens från strategi och organisation till spelfilmsdrama borgar för att du får en film du är nöjd med och som visar dig och din verksamhet från sin allra bästa sida. QL Filmdevelopment samarbetar med andra aktörer inom filmområdet för att kunna erbjuda heltäckande lösningar genom visuella media t.ex. live streaming och större produktioner där spetskompetens krävs t.ex. musikkompositörer, 3d animering etc.

Kontakt: Naseem Quraishi-Larsson, QL Filmdevelopment, www.qlfilmdevelopment.se, Tel 076/308 41 44

 

Synskadade Massörer

Bygger sitt varumärke på känsla

Nätverket Synmass, Synskadade Massörer, bygger sitt varumärke på känsla. Inspirationen hämtar man från Asien där de bästa massörerna är blinda. Hemligheten är att kunna "se" enbart med hjälp av känsliga händer. Det svenska nätverket av certifierade massageterapeuter finns bland annat i Stockholms innerstad (Odengatan 31) med egen mottagning, men man kommer också ut direkt till arbetsplatserna.
Kontakt: Martin Förstner, VD
www.synmass.se Bokning 0771-15 20 20. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hjälp en journalist

Få uppmärksamhet i media

Vet du när det är absolut lättast att få uppmärksamhet i media? Det är när journalisten redan har bestämt sig för att berätta om ditt ämne och aktivt letar efter personer att intervjua! Prenumerera kostnadsfritt på efterlysningar från journalister från SvD, Metro, DN, Expressen, Aftonbladet, Svt, SR... Och ca 350 till. Kontakta Marie Hagberg, 0761-627 433, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., www.hjalpenjournalist.nu

 

360° Hälsa

Abea

Advokat Jon Kihlman

Albert Production

Allen Carr´s Easy Way To Stop Smoking

Aveqia 7

Blomquist Städservice

Bredhammar Produktion

Brostaden

Cellip

Complete Solutions

Cuirl

Dinchoklad.se

Diversity Group

DJ Sweden

Edward & Partners Fastighetsmäklare

Eurovator

For You

Paynova

Hitworks

Interdo

Jackgrossisten

Loide & Partners

Länsförsäkringar

Mafioso PR

MT Business Partner

New Generation Film

Océ

Quality Care

Raccoon Development

Sthlm Flytt & Transport

Stolt Kommunikation

Stormfors

Söderberg & Partners

Testhuset

The Vortex

Upplevelsebolaget

Birka Cruises

Sven Ljung Design